28 Temmuz 2014 Pazartesi

BÖRÜLCE SALATASI


MALZEMELER

  • 1/2 kg taze börülce
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 limonun suyu 
  • tuz ,toz sumak
YAPILIŞI
  1. Taze börülcenin kılçıklarını alınız
  2. Yıkadıktan sonra 2 cm uzunluğunda olacak şekilde kesiniz
  3. 1 su bardağı su ekleyip düdüklüde 10 dakika haşlayınız içerisine 2 damla limon suyu damlatınız.(Kararmaması için)
  4. Sarımsakları az tuzla havanda dövünüz
  5. Bir kasede sirke,limon suyu ve sarımsakları karıştırınız
  6. Pişen börülceler sıcakken içerisine sosu ekleyip karıştırınız
  7. Servis yaparken üzerine toz sumak serpiştiriniz
  8. Sıcak yaz günlerinde soğuk olarak tüketiniz
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Börülceler sıcakken sosu eklerseniz daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder