MALZEMELER
- 1/2 kg taze börülce
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1/2 limonun suyu
- tuz ,toz sumak
YAPILIŞI
- Taze börülcenin kılçıklarını alınız
- Yıkadıktan sonra 2 cm uzunluğunda olacak şekilde kesiniz
- 1 su bardağı su ekleyip düdüklüde 10 dakika haşlayınız içerisine 2 damla limon suyu damlatınız.(Kararmaması için)
- Sarımsakları az tuzla havanda dövünüz
- Bir kasede sirke,limon suyu ve sarımsakları karıştırınız
- Pişen börülceler sıcakken içerisine sosu ekleyip karıştırınız
- Servis yaparken üzerine toz sumak serpiştiriniz
- Sıcak yaz günlerinde soğuk olarak tüketiniz
- AFİYET OLSUN
PÜF
Börülceler sıcakken sosu eklerseniz daha lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder