27 Temmuz 2014 Pazar

ÇOK PRATİK KÜNEFE


MALZEMELER ( 4 kişilik )

  • 250 gr taze tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı dolusu tuzsuz dil peyniri veya künefe peyniri
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 damla limon suyu
YAPILIŞI
  1. Tencerede su ve şekeri kaynatınız içerisine bir damla limon damlatıp ocağı kapatınız 
  2. 25-30 cm çapında yanmaz tava içerisinde yağı eritiniz
  3. İçerisine kadayıfları ekleyiniz ( ocağın altını kapatınız )
  4. Elinizle kadayıfları didikleyerek inceltip iyice yağlayınız
  5. Kadayıfların yarısını tavadan alınız
  6. Tavadaki kadayıfları elinizle bastırarak sıkıştırınız
  7. İçerisine peyniri ekleyiniz
  8. Diğer yağlanmış kadayıflarıda peynirin üzerini örtecek şekilde elinizle bastırınız .
  9. Tavanın ortasına doğru kenarlarındakilerinide içeriye alınız
  10. Ocağın altını kısık olacak şekilde yakınız
  11. 7 dakika ( altı kızarana kadar ) kızartınız
  12. Tabakla diğer tarafını ters çevirerek kızartmaya devam ediniz
  13. Diğer tarafı da kızarınca üzerine ılık şerbeti döküp hemen servis yapınız
  14. AFİYET OLSUN
PÜF
Bu tatlının özelliği peynirindedir.Tuzsuz ve uzayan peyniri tercih ediniz

NOT
Antakya yöresinin tatlısıdır
.Ben tavada yapıyorum.Çok pratik oluyor.
Tarifi uzun ama yapımı 20 dakika denemelisiniz
Malzemeleri 3 katına çıkarırsanız fırında da pişirebilirsiniz.
Ancak özelliği ocak üzerinde pişmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder