- 250 gr taze tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı dolusu tuzsuz dil peyniri veya künefe peyniri
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 damla limon suyu
YAPILIŞI
- Tencerede su ve şekeri kaynatınız içerisine bir damla limon damlatıp ocağı kapatınız
- 25-30 cm çapında yanmaz tava içerisinde yağı eritiniz
- İçerisine kadayıfları ekleyiniz ( ocağın altını kapatınız )
- Elinizle kadayıfları didikleyerek inceltip iyice yağlayınız
- Kadayıfların yarısını tavadan alınız
- Tavadaki kadayıfları elinizle bastırarak sıkıştırınız
- İçerisine peyniri ekleyiniz
- Diğer yağlanmış kadayıflarıda peynirin üzerini örtecek şekilde elinizle bastırınız .
- Tavanın ortasına doğru kenarlarındakilerinide içeriye alınız
- Ocağın altını kısık olacak şekilde yakınız
- 7 dakika ( altı kızarana kadar ) kızartınız
- Tabakla diğer tarafını ters çevirerek kızartmaya devam ediniz
- Diğer tarafı da kızarınca üzerine ılık şerbeti döküp hemen servis yapınız
- AFİYET OLSUN
PÜF
Bu tatlının özelliği peynirindedir.Tuzsuz ve uzayan peyniri tercih ediniz
NOT
Antakya yöresinin tatlısıdır
.Ben tavada yapıyorum.Çok pratik oluyor.
Tarifi uzun ama yapımı 20 dakika denemelisiniz
Malzemeleri 3 katına çıkarırsanız fırında da pişirebilirsiniz.
Ancak özelliği ocak üzerinde pişmesidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder