23 Temmuz 2014 Çarşamba

İNCİR UYUTMASI


MALZEMELER

  • 1 L süt
  • 9 adet kuru incir
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
YAPILIŞI
  1. İncirleri bir kaç saat suda yumuşaması için bekletiniz
  2. Yumuşayan incirleri mutfak robotunda çekiniz ( püre haline gelmeli )
  3. Sütü şekerle beraber kaynatınız
  4. İçerisine püre incirleri ekleyiniz
  5. Karıştırarak 10 dakika pişiriniz
  6. Kaselere boşaltınız ( sulu olacak )
  7. Buzdolabında bir gün bekletiniz karışımın katılaşması için )
  8. Servis yaparken iri çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştiriniz
PÜF
Sütlü tatlınız sulu olacaktır.Paniklemeyiniz.Bir gün buzdolabında bekletilince kıvamı olur( incir uyuyor )
NOT
Bartın'lı yazlık komşumun annesi bayram ziyaretine gelen konuklarına ikram ediyor.Değişik bayram tatlısı denemenizi öneririm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder