MALZEMELER
- 1 L süt
- 9 adet kuru incir
- 1 su bardağı dolusu toz şeker
YAPILIŞI
- İncirleri bir kaç saat suda yumuşaması için bekletiniz
- Yumuşayan incirleri mutfak robotunda çekiniz ( püre haline gelmeli )
- Sütü şekerle beraber kaynatınız
- İçerisine püre incirleri ekleyiniz
- Karıştırarak 10 dakika pişiriniz
- Kaselere boşaltınız ( sulu olacak )
- Buzdolabında bir gün bekletiniz karışımın katılaşması için )
- Servis yaparken iri çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştiriniz
PÜF
Sütlü tatlınız sulu olacaktır.Paniklemeyiniz.Bir gün buzdolabında bekletilince kıvamı olur( incir uyuyor )
NOT
Bartın'lı yazlık komşumun annesi bayram ziyaretine gelen konuklarına ikram ediyor.Değişik bayram tatlısı denemenizi öneririm
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder