- 4 adet yufka
- 4 adet patates (haşlanmış )
- 3 adet sosis
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 demet maydanoz
- karabiber , tuz ,pul biber
YAPILIŞI
- Haşlanmış patatesleri rendeleyiniz
- Sosisleri küp şeklinde doğrayınız
- Maydanozları ince kıyınız
- Derin kabın içerisinde , patates,sosis , yumurta akı ve maydanozları karıştırıp baharatlarla tatlandırınız
- Süt ve yağı kasede karıştırınız
- Bir yufkayı tezgaha açınız üzerine süt ve yağ karışımını fırça ile sürüp diğer yufkayı üzerine kapatıp üzerine sütlü karışımı sürünüz
- İki kat olan yufkayı önce 4 e sonra 8 parça olacak şekilde kesiniz
- Kesilen parçaların geniş kısmına bir yemek kaşığı patatesli karışımdan koyup kenarlarını içe alıp gevşek sigara böreği şeklinde sarınız
- Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi yapınız
- Fırın kağıdı serili tepsiye sıralayınız ( 16 adet )
- Üzerine kalan sıvı karışımı yumurta sarısı ile çırpıp sürünüz
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20 dakika ( üzeri kızarana kadar )pişiriniz
- AFİYET OLSUN
NOT
Gevrek bir börek oluyor isterseniz içerisine kaşarda rendeleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder