23 Temmuz 2014 Çarşamba

TENCERE KEBABI


MALZEMELER

  • 500 gr kuzu kıyma + dana kıyma
  • 3 adet kemer patlıcan
  • 3 adet domates
  • 6 adet sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz , kekik , pul biber
YAPILIŞI
  1. Kıymayı baharatlarla yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayınız
  2. Patlıcanları alacalı soyup 2 parmak genişliğinde halka şeklinde doğrayınız
  3. Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletiniz( acısının gitmesi için )
  4. Karnıyarık tenceresine sırasıyla patlıcan ve köfte şeklinde sıralayınız
  5. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış biberlerle doğranmış domatesleri diziniz
  6. Sarımsakların zarını çıkarıp bütün olarak sıralayınız
  7. Üzerine tuz , yağ ve bir su bardağı su dökünüz
  8. Önce harlı ateşde buharı çıkana kadar kaynatınız.Sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişiriniz
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Etiniz yağlı olursa kebap tadı alırsınız
NOT
Hazırlaması pratik olan tencere kebabınız güveç tadını veriyor