MALZEMELER
- 500 gr kuzu kıyma + dana kıyma
- 3 adet kemer patlıcan
- 3 adet domates
- 6 adet sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz , kekik , pul biber
YAPILIŞI
- Kıymayı baharatlarla yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayınız
- Patlıcanları alacalı soyup 2 parmak genişliğinde halka şeklinde doğrayınız
- Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletiniz( acısının gitmesi için )
- Karnıyarık tenceresine sırasıyla patlıcan ve köfte şeklinde sıralayınız
- Üzerine çekirdekleri çıkarılmış biberlerle doğranmış domatesleri diziniz
- Sarımsakların zarını çıkarıp bütün olarak sıralayınız
- Üzerine tuz , yağ ve bir su bardağı su dökünüz
- Önce harlı ateşde buharı çıkana kadar kaynatınız.Sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişiriniz
- AFİYET OLSUN
PÜF
Etiniz yağlı olursa kebap tadı alırsınız
NOT
Hazırlaması pratik olan tencere kebabınız güveç tadını veriyor
üzerine bir yemek kaşığı domates salçasını sulandırarak ekleyiniz
YanıtlaSil