HAMUR MALZEMELER
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet maden suyu
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürülmesi için ayrılacak )
- 5 su bardağı elenmiş un
- tuz
- üzeri için çörek otu ve susam
İÇ MALZEMELER
- 2OO gr beyaz peynir
- 1 /2 demet maydanoz,
YAPILIŞI
- Ilık süt yoğurma kabına alınır
- İçerisine maya katılır karıştırılır
- Maden suyu eklenir.Karışım köpürecektir
- Yağ ve yumurta akını ekledikten sonra elinizle karıştırarak tuz ve unu ekleyiniz
- Ele yapışan bir hamur elde ediniz
- Hamuru 15 dakika dinlendiriniz
- Peyniri çatalla eziniz ve içerisine ince kıyılmış maydanoz ekleyiniz
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını seriniz
- Elinizi sıvı yağı ile yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparınız
- Avucunuzun içerisinde önce yuvarlayınız sonra yassılaştırınız
- İçerine bir çay kaşığı peynirli karışımdan yerleştiriniz
- Hamuru yanlamasına D şeklinde kapatınız
- Aralarında boşluk bırakarak tepsiye sıralayınız
- Yumurta sarısını bir yemek kaşığı zeytinyağı ile çırpıp üzerine sürünüz
- Susam ve çörek otunu çay tabağında karıştırıp üzerine serpiştiriniz
- Fırın içerisine tepsiyi alınız.
- Sonra 170 dereceye ayarlayıp 20-25 dakika pişiriniz ( üzeri pembeleşince alınız )
- AFİYET OLSUN
PÜF
Ele yapışan bir hamur elde ediniz
Fırına koyduktan sonra fırını ısıtınız( mayalanması için )
NOT
Sevgili yazlık komşum Ümran çok güzel yapıyor.Bizimlede paylaşıyor ellerine sağlık
Bayatlamayan ve tek lokmalık ikramlık poğaçalarınızı sevdiklerinizle beraber tüketiniz
Yaklaşık 2 tepsi oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder