22 Temmuz 2014 Salı

LOKMALIK POĞAÇALAR


HAMUR MALZEMELER

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet maden suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürülmesi için ayrılacak )
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • tuz
  • üzeri için çörek otu ve susam
İÇ MALZEMELER
  • 2OO gr beyaz peynir
  • 1 /2 demet maydanoz,
YAPILIŞI
  1. Ilık süt yoğurma kabına alınır
  2. İçerisine maya katılır karıştırılır
  3. Maden suyu eklenir.Karışım köpürecektir
  4. Yağ ve yumurta akını ekledikten sonra elinizle karıştırarak tuz ve unu ekleyiniz
  5. Ele yapışan bir hamur elde ediniz
  6. Hamuru 15 dakika dinlendiriniz
  7. Peyniri çatalla eziniz ve içerisine ince kıyılmış maydanoz ekleyiniz
  8. Fırın tepsisine pişirme kağıdını seriniz
  9. Elinizi sıvı yağı ile yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparınız
  10. Avucunuzun içerisinde önce yuvarlayınız sonra yassılaştırınız
  11. İçerine bir çay kaşığı peynirli karışımdan yerleştiriniz
  12. Hamuru yanlamasına D şeklinde kapatınız
  13. Aralarında boşluk bırakarak tepsiye sıralayınız
  14. Yumurta sarısını bir yemek kaşığı zeytinyağı ile çırpıp üzerine sürünüz
  15. Susam ve çörek otunu çay tabağında karıştırıp üzerine serpiştiriniz
  16. Fırın içerisine tepsiyi alınız.
  17. Sonra 170 dereceye ayarlayıp 20-25 dakika pişiriniz ( üzeri pembeleşince alınız )
  18. AFİYET OLSUN
PÜF
Ele yapışan bir hamur elde ediniz
Fırına koyduktan sonra fırını ısıtınız( mayalanması için )
NOT
Sevgili yazlık komşum Ümran çok güzel yapıyor.Bizimlede paylaşıyor ellerine sağlık
Bayatlamayan ve tek lokmalık ikramlık poğaçalarınızı sevdiklerinizle beraber tüketiniz
Yaklaşık 2 tepsi oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder