MALZEMELER
- 5 adet etli kırmızı biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI
- Biberlerin çekirdeklerini çıkartınız
- Domateslerin kabuklarını soyunuz. İkiye keserek elinizle sıkıp çekirdeklerini atınız.
- Sarımsakların kabuklarını soyunuz
- Mutfak robotunun içerisine tüm malzemeleri alıp karıştırınız ( püre olana kadar )
- Arzu ederseniz serviste içerisine, bıçakla iri kıydığınız ceviz içini ekleyebilirsiniz
- Ekmeklerinizin üzerine sürebilirsiniz.Köftelerin yanında sos olarak kullanabilirsiniz
- AFİYET OLSUN
PÜF
Sosunuz sulu olursa içerisine kırmızı biber ekleyebilirsiniz.Kullanacağınız domateslerin çekirdeğini ve suyunu sıkarak yok edebilirsiniz
NOT
Eğer acı sevmiyorsanız ;pul biber yerine tatlı toz kımızı biber kullanabilirsiniz.Hazırladığınız sosu kavanozla beraber buzdolabında 1 ay saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder