6 Temmuz 2014 Pazar

KAHVALTILIK ACI SOS



                                                     KAHVALTILIK ACI SOS
MALZEMELER

  • 5 adet etli kırmızı biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI
  1. Biberlerin çekirdeklerini çıkartınız
  2. Domateslerin kabuklarını soyunuz. İkiye keserek elinizle sıkıp çekirdeklerini atınız.
  3. Sarımsakların kabuklarını soyunuz
  4. Mutfak robotunun içerisine tüm malzemeleri alıp karıştırınız ( püre olana kadar )
  5. Arzu ederseniz serviste içerisine, bıçakla iri kıydığınız ceviz içini ekleyebilirsiniz
  6. Ekmeklerinizin üzerine sürebilirsiniz.Köftelerin yanında sos olarak kullanabilirsiniz
  7. AFİYET OLSUN
PÜF
Sosunuz sulu olursa içerisine kırmızı biber ekleyebilirsiniz.Kullanacağınız domateslerin çekirdeğini ve suyunu sıkarak yok edebilirsiniz

NOT
Eğer acı sevmiyorsanız ;pul biber yerine tatlı toz kımızı biber kullanabilirsiniz.Hazırladığınız sosu kavanozla beraber buzdolabında 1 ay saklayabilirsiniz.