MALZEMELER
- 5 adet ince yufka
- 200 gr beyaz peynir
- 5 adet orta boy haşlanmış patates
- 150 gr tereyağı
- 1 demet ince doğranmış maydanoz
- 1 paket karbonat
- tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI
- Patates,tereyağı ve peyniri bir kapta çatalla ezerek karıştırınız
- İçerisine maydanoz ,tuz ve baharatlarla karbonatı katıp karıştırınız
- Patatesli harcı üçe ayırınız
- İki adet yufkayı üst üste seriniz
- Üzerine karışımı yayınız
- Üçüncü yufkayı serip üzerine patatesli harçtan yayınız
- Dördüncü yufkayı serip tekrar harcı yayınız
- Beşinci yufkayı üzerine örtünüz
- Rulo şeklinde sıkı sarınız
- Ortadan ikiye kesiniz
- Streç film sarıp buzluğa kaldırınız
- Pişireceğiniz zaman 15 dakika dışarıda bekletip bir parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye sıralayınız
- Tepsiyi fırına koyup 200 derecede yaklaşık 50-55 dakika pişiriniz
- Sıcak servis yapınız
- Afiyet olsun
PÜF
Fırını önceden ısıtmayınız,
Tepsiye kağıt sermeyiniz yapışıyor
NOT
Bu güzel tarif ve fotoğraflar için yazlık komşum Ümran' a çok teşekkür ederim
Pişirip benimle paylaştı ve bana da pişirmem için gönderdi.Şu anda buzlukda saklıyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder