14 Temmuz 2014 Pazartesi

PATATESLİ BUZLU BÖREK





                                                 PATATESLİ BUZLU BÖREK
MALZEMELER

  • 5 adet ince yufka
  • 200 gr beyaz peynir
  • 5 adet orta boy haşlanmış patates
  • 150 gr tereyağı
  • 1 demet ince doğranmış maydanoz
  • 1 paket karbonat
  • tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI

  1. Patates,tereyağı ve peyniri bir kapta çatalla ezerek karıştırınız
  2. İçerisine maydanoz ,tuz ve baharatlarla karbonatı katıp karıştırınız
  3. Patatesli harcı üçe ayırınız
  4. İki  adet yufkayı üst üste seriniz
  5. Üzerine karışımı yayınız
  6. Üçüncü yufkayı serip üzerine patatesli harçtan yayınız
  7. Dördüncü yufkayı serip tekrar harcı yayınız
  8. Beşinci yufkayı üzerine örtünüz
  9. Rulo şeklinde sıkı sarınız
  10. Ortadan ikiye kesiniz
  11. Streç film sarıp buzluğa kaldırınız
  12. Pişireceğiniz zaman 15 dakika dışarıda bekletip bir parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye sıralayınız
  13. Tepsiyi fırına koyup 200 derecede yaklaşık 50-55 dakika pişiriniz
  14. Sıcak servis yapınız
  15. Afiyet olsun
PÜF
Fırını önceden ısıtmayınız,
Tepsiye kağıt sermeyiniz yapışıyor
NOT
Bu güzel tarif ve fotoğraflar için yazlık komşum Ümran' a çok teşekkür ederim
Pişirip benimle paylaştı ve bana da pişirmem için gönderdi.Şu anda buzlukda saklıyorum


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder