14 Temmuz 2014 Pazartesi

VİŞNE LİKÖR TARİFİ




                                                           

                                                              VİŞNE LİKÖR TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 kg vişne
  • 1 kg toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 7 adet tane karanfil
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı şekersiz votka
YAPILIŞI
  1. Vişnelerin saplarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp süzgece alınız
  2. Boş 5 litrelik pet şişenin içerisine vişne ve şekerleri sırasıyla boşaltınız
  3. Tarçın , karanfil ve suyu içerisine döktükten sonra ağzını sıkı kapatınız
  4. Sıcak yerde bekletiniz
  5. Her gün 3 defa çalkalama hareketiyle sallayınız
  6. 10 gün sonra ağzını kestikten sonra cam kavanoza süzünüz
  7. İçerisine alkolü boşaltıp çalkalayınız
  8. Ertesi gün huni yardımıyla şişelere boşaltınız
  9. Serin ve karanlık yerde saklayınız
  10. 2 ay sonra içilebilir kıvama gelir
PÜF
Eğer damak tadınıza göre çok şekerli gelirse sulandırabilirsiniz

NOT
  • Süzdüğünüz vişnelerden biraz ayırıp kavanozda buzdolabında saklayınız
  • Vişne likörünü kadehde servis yaparken içerisine bir tane atarsanız sunumu çok güzel olur
  • Bayramlarda benim çocukluğumun geçtiği Bafra'da kahve yanında ikram edilirdi.
  • İçerisine alkol koymazsanız sulandırıp buzla servis yapabilirsiniz.
  • Kalan vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp buzdolabı torbalarına koyup kaldırırsanız pasta yaparken kullanabilirsiniz
  • Kalan vişnelerden ben reçel yapıyorum




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder