VİŞNE LİKÖR TARİFİ
MALZEMELER
- 1 kg vişne
- 1 kg toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- 7 adet tane karanfil
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı şekersiz votka
YAPILIŞI
- Vişnelerin saplarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp süzgece alınız
- Boş 5 litrelik pet şişenin içerisine vişne ve şekerleri sırasıyla boşaltınız
- Tarçın , karanfil ve suyu içerisine döktükten sonra ağzını sıkı kapatınız
- Sıcak yerde bekletiniz
- Her gün 3 defa çalkalama hareketiyle sallayınız
- 10 gün sonra ağzını kestikten sonra cam kavanoza süzünüz
- İçerisine alkolü boşaltıp çalkalayınız
- Ertesi gün huni yardımıyla şişelere boşaltınız
- Serin ve karanlık yerde saklayınız
- 2 ay sonra içilebilir kıvama gelir
PÜF
Eğer damak tadınıza göre çok şekerli gelirse sulandırabilirsiniz
NOT
- Süzdüğünüz vişnelerden biraz ayırıp kavanozda buzdolabında saklayınız
- Vişne likörünü kadehde servis yaparken içerisine bir tane atarsanız sunumu çok güzel olur
- Bayramlarda benim çocukluğumun geçtiği Bafra'da kahve yanında ikram edilirdi.
- İçerisine alkol koymazsanız sulandırıp buzla servis yapabilirsiniz.
- Kalan vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp buzdolabı torbalarına koyup kaldırırsanız pasta yaparken kullanabilirsiniz
- Kalan vişnelerden ben reçel yapıyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder