21 Temmuz 2014 Pazartesi

PİDELİ KÖFTE ( BURSA )






MALZEMELER
4 kişilik

  • 5OO gr köftelik kıyma
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 orta boy soğan
  • karabiber ,tuz ,kekik
  • 2 adet tırnak pide
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet domates
  • 10 adet sivri biber
  • iki kase yoğurt
YAPILIŞI
  1. Kıyma, soğan rendesi ,ekmek içi ,tuz ve baharatlar yoğurularak köfte hazırlanır
  2. Ceviz büyüklüğündeki parçalar avuç içinde yuvarlatıldıktan sonra yassılaştırılır
  3. Tava ızgarada ( teflon tavada olur ) köfteler yağsız kızartılır
  4. Köftenin bıraktığı yağda biberler sonra kalın domates dilimleri kızartılır
  5. Sos kabında domates salçası 2 yemek kaşığı tereyağında pişirilir içerisine bir su bardağı su eklenerek pişirilir
  6. Pideler küp şeklinde doğranır.Tereyağında biraz kızartılır
  7. Derin servis kabının altına pideler yerleştirilir
  8. Üzerine hazırlanan sos dökülür
  9. Sonra köfteler ,biberler ve domatesler yerleştirilir
  10. 2 yemek kaşığı  tereyağı ocakta ısıtılır  (köpük olana kadar ) 
  11. Serviste kızgın tereyağı köftelerin üzerine dökülür
  12. Yanında yoğurtla servis edilir
PÜF
Sosu köfteleri kızartmadan önce hazırlayınız
NOT
Bursa'da tarihi mekanda yediğim bu lezzeti evde denedim.Çok lezzetli .Denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder