MALZEMELER
4 kişilik
- 5OO gr köftelik kıyma
- 2 dilim ekmek içi
- 1 orta boy soğan
- karabiber ,tuz ,kekik
- 2 adet tırnak pide
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet domates
- 10 adet sivri biber
- iki kase yoğurt
YAPILIŞI
- Kıyma, soğan rendesi ,ekmek içi ,tuz ve baharatlar yoğurularak köfte hazırlanır
- Ceviz büyüklüğündeki parçalar avuç içinde yuvarlatıldıktan sonra yassılaştırılır
- Tava ızgarada ( teflon tavada olur ) köfteler yağsız kızartılır
- Köftenin bıraktığı yağda biberler sonra kalın domates dilimleri kızartılır
- Sos kabında domates salçası 2 yemek kaşığı tereyağında pişirilir içerisine bir su bardağı su eklenerek pişirilir
- Pideler küp şeklinde doğranır.Tereyağında biraz kızartılır
- Derin servis kabının altına pideler yerleştirilir
- Üzerine hazırlanan sos dökülür
- Sonra köfteler ,biberler ve domatesler yerleştirilir
- 2 yemek kaşığı tereyağı ocakta ısıtılır (köpük olana kadar )
- Serviste kızgın tereyağı köftelerin üzerine dökülür
- Yanında yoğurtla servis edilir
PÜF
Sosu köfteleri kızartmadan önce hazırlayınız
NOT
Bursa'da tarihi mekanda yediğim bu lezzeti evde denedim.Çok lezzetli .Denemenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder