Hazırlanması 15 dakika çok pratik
- 3 adet yufka veya 1 paket baklava yufkası
- 1 su bardağı dolusu tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı dolusu kalın çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Tahin,zeytinyağı ,ceviz içi ve toz şekeri geniş kapta karıştırınız
- Yufkayı tezgaha seriniz
- Tahin karışımını yufkaya kaşıkla yayınız
- Üzerine diğer yufkayı serip karışımdan sürünüz
- Aynı işlemi son yufkaya da uyguladıktan sonra sağ ve sol uçlarını iki parmak içe kıvırdıktan sonra sıkı bir şekilde sarınız( kalın rulo olacak)
- Ortadan ikiye kesip buz dolabında bir kaç saat bekletiniz
- Sonra ruloyu bir parmak genişliğinde kesiniz
- Elde ettiğiniz daire şeklindeki tatlılarınızı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayınız
- Önceden 170 derece ısıtılan fırında 15 -20 dakika pişiriniz
- Servis tabağına aldığınız tatlınızın üzerine pudra şekeri serpiştiriniz
BAKLAVA YUFKAKASI KULLANIRSANIZ;
- Üç adet yufkayı üst üste koyduktan sonra iç harcı yayınız
- Aynı işlemi üç kat uygulayınız.( 9 adet yufka bir rulo olacaktır)
PÜF
Kolay kesilebilmesi için pişirmeden önce bir kaç saat buzdolabında bekletiniz
NOT
Gevrek ve lezzetli bir tatlı oluyor.Günlerinizde sunabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder