25 Temmuz 2014 Cuma

TAHİNLİ VE CEVİZLİ RULOLAR

MALZEMELER
Hazırlanması 15 dakika çok pratik


  • 3 adet yufka veya 1 paket baklava yufkası
  • 1 su bardağı dolusu tahin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı dolusu kalın çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
  • Tahin,zeytinyağı ,ceviz içi ve toz şekeri geniş kapta karıştırınız
  • Yufkayı tezgaha seriniz
  • Tahin karışımını yufkaya kaşıkla yayınız
  • Üzerine diğer yufkayı serip karışımdan sürünüz
  • Aynı işlemi son yufkaya da uyguladıktan sonra sağ ve sol uçlarını iki parmak içe kıvırdıktan sonra sıkı bir şekilde sarınız( kalın rulo olacak)
  • Ortadan ikiye kesip buz dolabında bir kaç saat bekletiniz
  • Sonra ruloyu bir parmak genişliğinde kesiniz
  • Elde ettiğiniz daire şeklindeki tatlılarınızı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayınız 
  • Önceden 170 derece ısıtılan fırında 15 -20 dakika pişiriniz
  • Servis tabağına aldığınız tatlınızın üzerine pudra şekeri serpiştiriniz
BAKLAVA YUFKAKASI KULLANIRSANIZ;
  1. Üç adet yufkayı üst üste koyduktan sonra iç harcı yayınız
  2. Aynı işlemi üç kat  uygulayınız.( 9 adet yufka bir rulo olacaktır)
PÜF
Kolay kesilebilmesi için pişirmeden önce bir kaç saat buzdolabında bekletiniz

NOT
Gevrek ve lezzetli bir tatlı  oluyor.Günlerinizde sunabilirsiniz