MALZEMELER
- 10 adet tatlı ve kuru kırmızı biber
- 10 adet kuru patlıcan
- 20 adet taze asma yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- tuz
YAPILIŞI
- Kuru patlıcan ve biberi kaynar suda 15 dakika bekletip süzünüz
- Asma yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayınız
- Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurunuz.
- Yıkanmış pirinçleri süzüp soğanla beraber pirinçler şeffaflaşana kadar kavurunuz
- İçerisine baharatları katınız.
- Üzerine 1,5 su bardağı dolusu kaynar su döküp kısık ateşde suyunu çekene kadar pişiriniz
- Dolma içi ılındıktan sonra patlıcanları ve biberleri ,bir parmak aşağı olacak şekilde doldurunuz
- Ağızlarını parmağınızla karşılıklı yapıştırınız
- Yapraklarıda sarınız
- Tencereye ağızları birbiri üzerine gelecek şekilde yerleştiriniz
- Alta patlıcanları ,üzerine biberleri,yan tarafınada yaprakları yerleştiriniz.
- Üzerine kapak kapatınız
- 1 su bardağı su ve tuz koyunuz.
- Harlı ateşde buhar çıktıktan sonra 20 dakika kısık ateşde pişiriniz.
- Tencerenin suyunu kontrol ediniz.
- Piştikten sonra hemen suyunu süzünüz
- Soğuduktan sonra servis yapınız
- AFİYET OLSUN
NOT
Bu dolmanın içerisinde fıstık ve üzüm yok.Arzu ederseniz eklediğinizde lezzeti güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder