6 Temmuz 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN ,BİBER VE YAPRAK DOLMASI


                           ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN , BİBER VE YAPRAK DOLMASI

MALZEMELER

  • 10 adet tatlı ve kuru kırmızı biber
  • 10 adet kuru patlıcan
  • 20 adet  taze asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Kuru patlıcan ve biberi kaynar suda 15 dakika bekletip süzünüz
  2. Asma yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayınız
  3. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurunuz.
  4. Yıkanmış pirinçleri süzüp soğanla beraber pirinçler şeffaflaşana kadar kavurunuz
  5. İçerisine baharatları katınız.
  6. Üzerine 1,5 su bardağı dolusu kaynar su döküp kısık ateşde suyunu çekene kadar pişiriniz
  7. Dolma içi ılındıktan sonra patlıcanları ve biberleri ,bir parmak aşağı olacak şekilde doldurunuz
  8. Ağızlarını parmağınızla karşılıklı yapıştırınız
  9. Yapraklarıda sarınız
  10. Tencereye ağızları birbiri üzerine gelecek şekilde yerleştiriniz
  11. Alta patlıcanları ,üzerine biberleri,yan tarafınada yaprakları yerleştiriniz.
  12. Üzerine kapak kapatınız
  13. 1 su bardağı su ve tuz koyunuz.
  14. Harlı ateşde buhar çıktıktan sonra 20 dakika kısık ateşde pişiriniz.
  15. Tencerenin suyunu kontrol ediniz.
  16. Piştikten sonra hemen suyunu süzünüz
  17. Soğuduktan sonra servis yapınız
  18. AFİYET OLSUN
NOT
Bu dolmanın içerisinde fıstık ve üzüm yok.Arzu ederseniz eklediğinizde lezzeti güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder