24 Ağustos 2014 Pazar

FASULYE DİBLESİ / Karadeniz yöresi







MALZEMELER

  • 1/2 kg taze fasulye
  • 2 adet domates rendesi
  •  1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay fincanı dolusu pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
  1. Fasulyeler yıkandıktan sonra uçları alınır ve 1 cm uzunluğunda bıçakla doğranır
  2. Soğan yemeklik doğranır.Zeytinyağında kavrulur
  3. İçerisine fasulyelerde konulduktan sonra 10 dakika kavrulmaya devam edilir
  4. Domates rendesi ve pirinç ilave edilir
  5. Bir iki karıştırdıktan sonra içerisine  2 çay fincanı kaynar su eklenir.
  6. Karabiber ve tuzunu ekledikten sonra kısık ateşde 20 dakika pişirilir
  7. Ocağın altı kapatıldıktan sonra 15 dakika dinlendiriniz
PÜF
Pirinci kullandığınız ölçüde 2 ölçü sıcak su kullanınız.Bu yemeği pilav tenceresinde yapınız

NOT
Karadeniz yemeğidir.Ilık ve soğuk tüketiniz.Günlerinizde çayın yanında ikram edilebilinir.Domates kullanmadan da yapabilirsiniz.Ben ikisininde fotoğrafını yayınladım.