- 1/2 kg taze fasulye
- 2 adet domates rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay fincanı dolusu pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
- Fasulyeler yıkandıktan sonra uçları alınır ve 1 cm uzunluğunda bıçakla doğranır
- Soğan yemeklik doğranır.Zeytinyağında kavrulur
- İçerisine fasulyelerde konulduktan sonra 10 dakika kavrulmaya devam edilir
- Domates rendesi ve pirinç ilave edilir
- Bir iki karıştırdıktan sonra içerisine 2 çay fincanı kaynar su eklenir.
- Karabiber ve tuzunu ekledikten sonra kısık ateşde 20 dakika pişirilir
- Ocağın altı kapatıldıktan sonra 15 dakika dinlendiriniz
PÜF
Pirinci kullandığınız ölçüde 2 ölçü sıcak su kullanınız.Bu yemeği pilav tenceresinde yapınız
NOT
Karadeniz yemeğidir.Ilık ve soğuk tüketiniz.Günlerinizde çayın yanında ikram edilebilinir.Domates kullanmadan da yapabilirsiniz.Ben ikisininde fotoğrafını yayınladım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder