ÇOK PRATİK,(Hazırlaması 10 dakika)
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt ( sulandırınız )
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 20 adet çekirdekleri çıkarılmış zeytin
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
- Yumurtaları çırpma teli ile 3 dakika çırpınız
- İçerisine sıvı malzemeleri ve zeytini ekledikten sonra çırpmaya devam ediniz
- Unu ,kabartma tuzunu ve naneyi ekleyiniz
- Yağlanmış fırın kabına boşaltınız ( ben oval borcam kullandım)
- Önceden 170 derece ısıtılan fırında 25-30 dakika pişiriniz ( siz kürdanla piştiğini kontrol ediniz)
- Ilındıktan sonra servis yapınız
- AFİYET OLSUN
PÜF
Karışımı hazırlamaya başlamadan önce fırını ısıtınız
NOT
Ben bu tarifi annemin notlarından aldım.40 senedir pişiririm.Çok beğenilir.
Bazen 1 su bardağı un ve 1 su bardağı mısır unu karışımıda kullanırım.
Bu ekmeği geçen hafta beni Antalya 'da ziyaret eden halamın kızları ve gelinine, Fethiye'ye giderken yolluk olarak yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder