24 Ağustos 2014 Pazar

MERCAN BALIĞI KIZARTMASI



MALZEMELER ( Üç kişilik )

  • 1 kg orta boy mercan balığı
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Pulları kazınıp ,içleri alınan mercan balığını yıkadıktan sonra süzgece alınız
  2. Balığı tuzladıktan sonra yağı tavada kızdırınız
  3. Mısır ununa 1 çay kaşığı tuz ekledikten sonra karıştırınız
  4. Balıkları mısır ununa bulayınız
  5. Kızgın yağda arkalı önlü kızartınız
  6. Yanında bol yeşil salta ile servis yapınız
PÜF
Balıkların fazla ununu silkeleyiniz.Yağı yakmayınız.

NOT
Antalya'da bol miktarda bulunan bir balık.Bu aralar kilosu 20 TL .Alıp deneyiniz.Çıtır lezzetde oluyor.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder