MALZEMELER
- 1 paket kepekli spagetti
- 10 adet kültür mantarı
- 4 domates rendesi
- 2 adet kırmızı ( kapya ) biber
- 4 yaprak fesleğen
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Karabiber,tuz
YAPILIŞI
- 1L kaynar suyun içerisine tuz ve 2 damla yağ damlattıktan sonra makarnayı 7 dakika haşlayınız
- Soğanları yemeklik doğrayınız
- Kırmızı biberin çekirdeğini çıkarttıktan sonra küp şeklinde doğrayınız
- Sarımsakları ve fesleğeni ince kıyınız
- Mantarların kabuğunu çıkarttıktan sonra ince doğrayınız
- Geniş tavanın içerisine yağları ekledikten sonra soğan,kırmızı biber ve sarımsakları kavurunuz
- Mantarları ve domates püresi ile baharatları içerisine ekledikten sonra 10 dakika pişiriniz
- Haşlanan makarnayı geniş bir servis kabına alınız.Pişen sosu makarnaya karıştırdıktan sonra ince kıyılmış fesleğeni ekleyiniz
- Üzerine parmesan peyniri ekleyebilirsiniz
- AFİYET OLSUN
PÜF
Makarnanız orta pişmiş olursa çok lezzetli olur
NOT
Halamın kızı Esengül ,yaptı .Hep beraber kırmızı İtalyan şarabı ile yedik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder