25 Ağustos 2014 Pazartesi

MANTAR VE FESLEĞENLİ SPAGETTİ


MALZEMELER

  • 1 paket kepekli spagetti
  • 10 adet kültür mantarı
  • 4 domates rendesi
  • 2 adet kırmızı ( kapya ) biber
  • 4 yaprak fesleğen
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Karabiber,tuz
YAPILIŞI
  1. 1L kaynar suyun içerisine tuz ve 2 damla yağ damlattıktan sonra makarnayı 7 dakika haşlayınız
  2. Soğanları yemeklik doğrayınız
  3. Kırmızı biberin çekirdeğini çıkarttıktan sonra küp şeklinde doğrayınız
  4. Sarımsakları ve fesleğeni ince kıyınız
  5. Mantarların kabuğunu çıkarttıktan sonra ince doğrayınız
  6. Geniş tavanın içerisine yağları ekledikten sonra soğan,kırmızı biber ve sarımsakları kavurunuz
  7. Mantarları ve domates püresi ile baharatları içerisine ekledikten sonra 10 dakika pişiriniz
  8. Haşlanan makarnayı geniş bir servis kabına alınız.Pişen sosu makarnaya karıştırdıktan sonra ince kıyılmış fesleğeni ekleyiniz
  9. Üzerine parmesan peyniri ekleyebilirsiniz
  10. AFİYET OLSUN
PÜF
Makarnanız orta pişmiş olursa çok lezzetli olur
NOT
Halamın kızı Esengül ,yaptı .Hep beraber kırmızı İtalyan şarabı ile yedik