- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı dolusu tel peynir ( dil peyniri de olabilir )
- tuz
YAPILIŞI
- Bir su bardağı dolusu sıcak suda mısır ununu karıştırınız
- Tavada tereyağını kızdırınız
- Mısır unu + sıcak su karışımını kızgın yağda 5 dakika karıştırarak pişiriniz
- Peyniri içerisine alıp yavaş yavaş karıştırınız
- Yağı üzerine çıkınca servise hazırdır.
- Hemen tüketiniz
PÜF
Kuymak katılaşırsa sıcak su ile açınız.Boza kıvamında olacak
NOT
Ben dedemin 21 numaralı torunuydum.Ben 4 yaşındayken dedem hastaymış Halam yemesi için bu yemeği pişirdiğinden ben de dede yemeği istermişim.Kuymağın adı bizim sülalede dede yemeğidir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder