19 Ağustos 2014 Salı

KUYMAK ( dede yemeği )






MALZEMELER

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı dolusu tel peynir ( dil peyniri de olabilir )
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Bir su bardağı dolusu sıcak suda mısır ununu karıştırınız
  2. Tavada tereyağını kızdırınız
  3. Mısır unu + sıcak su karışımını kızgın yağda 5 dakika karıştırarak pişiriniz
  4. Peyniri içerisine alıp yavaş yavaş karıştırınız
  5. Yağı üzerine çıkınca servise hazırdır.
  6. Hemen tüketiniz
PÜF
Kuymak katılaşırsa sıcak su ile açınız.Boza kıvamında olacak

NOT
Ben dedemin 21 numaralı torunuydum.Ben 4 yaşındayken dedem hastaymış Halam yemesi için bu yemeği pişirdiğinden ben de dede yemeği istermişim.Kuymağın adı bizim sülalede dede yemeğidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder