- 1 paket kedi dili
- 1 adet şeftali
- 15 adet vişne
- 1 L süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- Kedi dilini dikdörtgen cam kaba sıralayınız
- Bir su bardağı sütü kedi dillerinin üstüne yavaşca dökünüz ( ıslanmaları için)
- Geriye kalan sütü bir tencereye alınız.İçerisine,nişasta ,şeker,un ve vanilya ekleyiniz.
- Çırpma teli ile karıştırarak pişiriniz
- Muhallebi göz göz kaynayınca ocağın altını kapatınız
- Sıcakken kedi dillerinin üzerine yavaşça dökünüz
- Şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra dilimleyiniz
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkarınız
- Tencerede vişne ve şeftalileri 2 su bardağı dolusu su ile beraber pişiriniz
- Meyveler yumuşayınca içerisine 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip hızla karıştırınız
- Pişen meyveleri bir süzgeçte kaşıkla ezerek suyunu muhallebinin üzerine alınız ( Jöle tadında )
- Buz dolabında bir gün beklettikten sonra servis yapınız.
NOT
Yaz sıcağında serinlik veren bir tatlı ,dondurularakda servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder