22 Ağustos 2014 Cuma

ŞEFTALİ VE VİŞNE PÜRELİ KEDİ DİLİ











MALZEMELER

  • 1 paket kedi dili
  • 1 adet şeftali
  • 15 adet vişne
  • 1 L süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya  
YAPILIŞI
  1. Kedi dilini dikdörtgen cam kaba sıralayınız
  2. Bir su bardağı sütü kedi dillerinin üstüne yavaşca dökünüz ( ıslanmaları için)
  3. Geriye kalan sütü bir tencereye alınız.İçerisine,nişasta ,şeker,un ve vanilya ekleyiniz.
  4. Çırpma teli ile karıştırarak pişiriniz
  5. Muhallebi göz göz kaynayınca ocağın altını kapatınız
  6. Sıcakken kedi dillerinin üzerine yavaşça dökünüz
  7. Şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra dilimleyiniz
  8. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarınız
  9. Tencerede vişne ve şeftalileri 2 su bardağı dolusu su ile beraber pişiriniz
  10. Meyveler yumuşayınca içerisine 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip hızla karıştırınız
  11. Pişen meyveleri bir süzgeçte kaşıkla ezerek suyunu muhallebinin üzerine alınız ( Jöle tadında )
  12. Buz dolabında bir gün beklettikten sonra servis yapınız.
NOT
Yaz sıcağında serinlik veren bir tatlı ,dondurularakda servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN