- 1 kg uzun Girit bamyası
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 limon dilimleri
- 1,5 L su
- 2 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 1 baş Taşköprü sarımsağı
YAPILIŞI
- Bamyaları yıkadıktan sonra süzünüz
- Temiz cam kaba yerleştiriniz
- Üzerine sirkeyi koyduktan sonra,
- Kabukları soyulmuş sarımsakları ve dilimlenmiş limonları koyunuz
- Suyu tencerede tuzla beraber kaynatınız.Soğuduktan sonra kavanoza boşaltınız
- Turşunuzu her gün sallayınız.( üzeri barlanmaması için )
- 2 hafta sonra yedilebilir kıvama gelir.( Antalya ' da sıcak havalar )
- Ağzını açtıktan sonra buzdolabında koruyunuz.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Bamyaların başlarını olduğu gibi bırakırsanız.Sümüklenme olmaz diyorum.Bende ilk deniyorum
NOT
Size turşunun olma süresini duyuracağım.
Daha önce Temmuz ayında salatalık turşusu yaptım 10 günde oldu.Ancak havalar sıcak olduğu için buzdolabında korudum.
18 günde oda sıcaklığında turşu oldu.Çok lezzetli tadanlar beğendiler.Antalya 'da şu anda pazarlarda bamya satılıyor denemelisiniz.
18 günde oda sıcaklığında turşu oldu.Çok lezzetli tadanlar beğendiler.Antalya 'da şu anda pazarlarda bamya satılıyor denemelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder