MALZEMELER
- 1 su bardağı dolusu köftelik bulgur
- 1 orta boy soğan
- Baharat ( 5 çeşit baharat karışımı çiğ köfte baharatı, aktarlarda satılır )
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ( arzuya bağlı )
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Yanında serviste,limon,lavaş,maydanoz,yeşil soğan ,salatalık veya turp
YAPILIŞI
- Bulguru 1 çay bardağı dolusu oda sıcaklığındaki su ile ıslatınız ( 30 dakika önce )
- Siz bu arada yanında servis yapacağınız garnütürleri hazırlayınız
- Islanan bulgura baharatları,rendelenmiş soğanı salçaları ekleyip elle yoğurunuz ( mutfak robotunda 5 dakikada )
- Bulgur yumuşayıp elle şekil aldıktan sonra içerisine nar ekşisi ve zeytinyağını ekledikten sonra 5 dakika yoğurmaya devam ediniz
- Elinizi ıslatıp küçük köfteler yapıp parmaklarınızla sıkarak şekil veriniz
- Servis tabağında garnütürleri ile servis yapınız
- AFİYET OLSUN
PÜF
Bulguru sıcak su ile ıslatmayınız
NOT
Ben öğle yemeği olarak hazırladım.Karpuz ve ayranla servis yaptım.Bulgurda omega 3 bulunuyor.Haftada en az üç kez tüketelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder