MALZEMELER
- 5 orta boy haşlanmış patates
- 2 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- tuz,karabiber
YAPILIŞI
- Haşlanmış patatesleri çatalla sıcakken eziniz
- Soğanları jülyen ( yarım ay ) şeklinde doğradıktan sonra geniş bir tavada yağ ile kavurunuz
- Soğanlar pembe renk alınca içerisine kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri bırakınız
- Domatesler yumuşayana kadar pişiriniz
- İçerisine patatesleri ve baharatları katıp çevirerek 5 dakika pişiriniz.
- Ocağı kapatmaya yakın ince doğranmış maydanozları ekleyiniz
- Sıcak olarak çayla beraber çok lezzetli olur
- AFİYET OLSUN
PÜF
Pratik olsun diyorsanız.Kabukları soyulmuş ve yemeklik doğranmış ( kuş başı ) patatesleri 1 kahve fincanı su içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atarak az su ile haşlayabilirsiniz.Haşlama süreniz ağzı kapalı bir kapta kısık ateşde 10 dakika olmalı
NOT
Bizim yöremizde sabah kahvaltılarında çayın yanına yapılır.Ben yaz ayında 5 çayının yanına hazırlıyorum.Hafif ve lezzetli bir atıştırmalık oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder