5 Eylül 2014 Cuma

PATATES KAVURMASI



MALZEMELER

  • 5 orta boy haşlanmış patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz,karabiber
YAPILIŞI
  1. Haşlanmış patatesleri çatalla sıcakken eziniz
  2. Soğanları jülyen ( yarım ay ) şeklinde doğradıktan sonra geniş bir tavada yağ ile kavurunuz
  3. Soğanlar pembe renk alınca içerisine kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri bırakınız
  4. Domatesler yumuşayana kadar pişiriniz
  5. İçerisine patatesleri ve baharatları katıp çevirerek 5 dakika pişiriniz.
  6. Ocağı kapatmaya yakın ince doğranmış maydanozları ekleyiniz
  7. Sıcak olarak çayla beraber çok lezzetli olur
  8. AFİYET OLSUN
PÜF
Pratik olsun diyorsanız.Kabukları soyulmuş ve yemeklik doğranmış ( kuş başı ) patatesleri 1 kahve fincanı su içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atarak az su ile haşlayabilirsiniz.Haşlama süreniz ağzı kapalı bir kapta kısık ateşde 10 dakika olmalı 
NOT
Bizim yöremizde sabah kahvaltılarında çayın yanına yapılır.Ben yaz ayında 5 çayının yanına hazırlıyorum.Hafif ve lezzetli bir atıştırmalık oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder