30 Eylül 2014 Salı

DOMATESLİ VE KIRMIZI BİBERLİ PİLAV





YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMINDA ÇOBAN KAVURMA VEYA TANDIR GİBİ ET YEMEKLERİNİN YANINDA DOMATES KABUĞUNDAN YAPTIĞIM GELİNCİK DALI İLE HOŞ SUNUMA NE DERSİNİZ ?


MALZEMELER

  • 3 adet domates
  • 2 adet kırmızı ( kapya ) biber
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Pilavlık pirinci ılık ve tuzlu suda 15 dakika bekletiniz
  2. Domatesleri ve çekirdekleri çıkarılmış biberi mutfak robotunda püre yapınız
  3. Pilav tenceresinde tereyağını eritiniz.İçerisine biber ve domates püresini ekledikten sonra kavurunuz
  4. İçerisine süzülmüş pirinci ekleyiniz.Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekledikten sonra tuzunu ekleyip kısık ateşde 19 dakika pişiriniz.
  5. Ocağın altını kapattıktan sonra pilavı karıştırınız.Tencere ve kapak arasına havlu kağıt koyunuz.
  6. Pilavınız 15 dakika sonra servise hazır olur.
  7. AFİYET OLSUN
PÜF
Pilavlık pirinci satın aldıktan sonra temiz bir sofra bezinde yayarak kurutursanız pirincin nişastasını azaltırsınız.Tane tane dökülen pilavlar yaparsınız

NOT
Ben kışlık hazırladığım domates ve biber karışımı sosu kullandım.,
Haftalık pazar alışverişinizi yaptıktan sonra domates ve biberleri sos haline getiriniz.Kavanozlara aldığınız sosla 1 hafta yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz.Buzdolabında yer açtığınız gibi yemek yaparken size zaman kazandırır.Bu pratik bilgiyi günlük hayatınızda uygulama dileğiyle...