29 Eylül 2014 Pazartesi

PATATESLİ MUSAKKA

YEMEK YAPARKEN PRATİK OLURSANIZ SEVDİKLERİNİZE FAZLA ZAMAN AYIRMIŞ OLURSUNUZ



Patlıcanları alacalı soyduktan sonra halka şeklinde doğrayıp fırın tepsisinde zeytinyağlayıp ızgara gözünde kızartınız
Kızaran karnıyarıklık patlıcanlar kışlık olarak hazırlanmıştı ,halka şeklindekiler musakkalık

Fırında ızgara olan patlıcanları bir gün sonra kullandım.Zamandan ve enerjiden tasarruf sağladım
                                            Patatesleri 2 kaşık sıvı yağda arkalı önlü kızarttım
                             Soğanları ve kıymayı patatesten sonra aynı tavada sote yaptım
                                     Kıymalı harca domates rendesi , baharatlarını ve tuzu ekledim
 Karnıyarık tenceresinin ortasına kızarmış patatesleri sıraladım.Onun üzerine ızgarada kızaran patlıcanları koydum

Üzerine kıymalı harcı ve yanlarınada domates dilimleri ile sivri biberleri sıraladım. 1 su bardağı suyun içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçasını karıştırıp yemeğe ekledim.Sonra tencerenin ağzını kapattım.Önce harlı, buhar çıktıktan sonra  kısık ateşde 15 dakika pişirdim.

MALZEMELER

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 250 gr kıyma 
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4 adet domates ( 2 si rendelenecek)
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz , karabiber
PÜF
Patlıcanları tuzladıktan sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağında karıştırdıktan sonra fırının ızgarasında en yüksek sıcaklıkta arkalı önlü 5 dakika kızartınız
NOT
Benim yaptığım gibi ızgara olan patlıcanlar az yağda sağlıklı oluyor.İsterseniz patatesleride fırında arkalı önlü patlıcanlarla beraber kızartabilirsiniz.Siz o arada içini hazırlarsınız.
Bu yöntemle ocağınız yağlanmaz .Eviniz yağ kokmadığı gibi sağlıklı beslenirsiniz.