YEMEK YAPARKEN PRATİK OLURSANIZ SEVDİKLERİNİZE FAZLA ZAMAN AYIRMIŞ OLURSUNUZ
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra halka şeklinde doğrayıp fırın tepsisinde zeytinyağlayıp ızgara gözünde kızartınız
Kızaran karnıyarıklık patlıcanlar kışlık olarak hazırlanmıştı ,halka şeklindekiler musakkalık
Fırında ızgara olan patlıcanları bir gün sonra kullandım.Zamandan ve enerjiden tasarruf sağladım
Patatesleri 2 kaşık sıvı yağda arkalı önlü kızarttımSoğanları ve kıymayı patatesten sonra aynı tavada sote yaptım
Kıymalı harca domates rendesi , baharatlarını ve tuzu ekledim
Karnıyarık tenceresinin ortasına kızarmış patatesleri sıraladım.Onun üzerine ızgarada kızaran patlıcanları koydum
MALZEMELER
- 4 adet kemer patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 4 adet domates ( 2 si rendelenecek)
- 4 adet sivri biber
- 2 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz , karabiber
PÜF
Patlıcanları tuzladıktan sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağında karıştırdıktan sonra fırının ızgarasında en yüksek sıcaklıkta arkalı önlü 5 dakika kızartınız
NOT
Benim yaptığım gibi ızgara olan patlıcanlar az yağda sağlıklı oluyor.İsterseniz patatesleride fırında arkalı önlü patlıcanlarla beraber kızartabilirsiniz.Siz o arada içini hazırlarsınız.
Bu yöntemle ocağınız yağlanmaz .Eviniz yağ kokmadığı gibi sağlıklı beslenirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder