Hazırlaması 10 dakika pişirilmesi 15 dakika
- 1 kg mürdüm eriği
- 1 kg toz şeker
- 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
- Erikleri yıkayıp süzgeçde beklettikten sonra ortasındaki çekirdeği çıkartınız
- Çekirdekleri çıkarılmış erikleri mutfak robotunda çekiniz
- Geniş ve derin bir tencereye püre eriklerle beraber şekeri kaşıkla karıştırdıktan sonra kaynatınız
- Marmelatınızın rengi bordo ( koyu kırmızı renk alana kadar kaynatınız
- Üzerindeki köpükleri kaşıkla alınız
- Marmelat kıvamına geldikten sonra içerisine limon suyunu ekleyiniz
- Sıcakken kaynatılmış temiz kavanozlara alınız.
- Kapaklarını bezle sıkıca kapattıktan sonra ters çeviriniz
- Temiz ve beyaz havlu üzerine ters çeviririniz
- Soğudukları zaman serin ve karanlık yerde saklayınız
- Kahvaltılarınızda veya kreplerinizde kullanınız
- Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Harlı ateşde kaynatınız.Reçel taşma durumuna geldiğinde kısınız.Tekrar harlı ve kısık olmak üzere 15 dakika kaynatınız
Limon suyu yerine 1 çay kaşığı dolusu limon tuzu eklerseniz.Rengi kararmaz
Kaynadıktan sonra 15 dakikada marmelatınız hazır olacaktır
NOT
Ben her sonbaharda erik marmelatını yaparım.
Pratik ve mayhoş tadında, bir marmelat oluyor.Denemenizi öneririm.