26 Eylül 2014 Cuma

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI






MALZEMELER
Hazırlaması 10 dakika pişirilmesi 15 dakika

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 1 kg toz şeker
  • 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
  1. Erikleri yıkayıp süzgeçde beklettikten sonra ortasındaki çekirdeği çıkartınız
  2. Çekirdekleri çıkarılmış erikleri mutfak robotunda çekiniz
  3. Geniş ve derin bir tencereye püre eriklerle beraber şekeri kaşıkla karıştırdıktan sonra kaynatınız
  4. Marmelatınızın rengi bordo ( koyu kırmızı renk alana kadar kaynatınız
  5. Üzerindeki köpükleri kaşıkla alınız
  6. Marmelat kıvamına geldikten sonra içerisine limon suyunu ekleyiniz
  7. Sıcakken kaynatılmış temiz kavanozlara alınız.
  8. Kapaklarını bezle sıkıca kapattıktan sonra ters çeviriniz
  9. Temiz ve beyaz havlu üzerine ters çeviririniz
  10.  Soğudukları zaman serin ve karanlık yerde saklayınız
  11. Kahvaltılarınızda veya kreplerinizde kullanınız
  12. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Harlı ateşde kaynatınız.Reçel taşma durumuna geldiğinde kısınız.Tekrar harlı ve kısık olmak üzere 15 dakika kaynatınız
Limon suyu yerine 1 çay kaşığı dolusu limon tuzu eklerseniz.Rengi kararmaz
Kaynadıktan sonra 15 dakikada marmelatınız hazır olacaktır

NOT
Ben her sonbaharda erik marmelatını yaparım.
Pratik ve mayhoş tadında, bir marmelat oluyor.Denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder