27 Eylül 2014 Cumartesi

PAN CAKE

.




MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 cimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tuzu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
  1. Derin bir cam kabın içerisine yumurtayı kırınız.
  2. İçerisine süt ,un , tuzlar ve şekeri ekledikten sonra çırpma teli ile homojen karışım olana kadar cırpınız
  3. Yanmaz tavayı tereyağı ile beraber ısıtınız içerisine karışımdan yarım kepçe tavanın ortasına akıtınız.
  4. Krep gibi yaymadan arkalı önlü kızartınız.( ön yüzünde delikler oluşunca ters çeviriniz
  5. Reçelle beraber servis yapınız.
  6. AFİYET OLSUN
PÜF
1-Karışım pütürsüz olmalıdır.( Gerekirse tel süzgeçten geçiriniz)
2-Tavaya akıttıktan sonra kenarlara doğru yaymayınız

NOT
Kız kardeşim 30 yıl önce ABD de bulundu.Ondan öğrendim.ABD 'de sabah kahvaltısının vaz geçilmez keki olarak yenirmiş.Adıda oradan gelmektedir.Pancake genellikle akçaağaç şurubuyla tüketiliyor.Ben yeni yaptığım reçellerle bu sabah balkonda kahvaltıda yedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder