7 Eylül 2014 Pazar

PATATES VE FASULYE TURŞULU KEK







MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy patates
  • 5 adet fasulye turşusu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kekik
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
YAPILIŞI
  1. Derin bir cam kabın içerisine yumurtaları kırınız.İçerisinde yağ ve yoğurtla beraber çırpınız
  2. Fasulyeleri ince doğrayınız
  3. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra bıçak sırtı kalınlığında şekildeki büyüklükte doğrayınız
  4. Soğanı jülyen doğrayınız
  5. Malzemelerin hepsini karıştırınız
  6. Un, kekik ,tuz ve kabartma tuzunuda ekledikten sonra yağlanmış fırın kabına kekinizi dökünüz
  7. Önceden 170 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 30 dakika pişiriniz( üzeri altın sarısı olana kadar )
  8. Börek tadındaki kekinizi çay saatinde sevdiklerinizle beraber paylaşınız
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Kekinizin malzemeleri oda sıcaklığında olmalı
Önceden ısıtılan fırında pişiriniz.( siz keki yapmaya başlarken fırınınızı ısıtınız )

NOT
Hoş aromalı bir kek oldu.Denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder