12 Ekim 2014 Pazar

MEYVELİ PARFE







MALZEMELER

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 adet muz
  • 1 adet armut
  • 10 adet vişne
  • 3 adet yulaf eriği
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Çikolatalı sos ( süslemek için )
YAPILIŞI
  1. Krem şantiyi soğuk sütle beraber mikserle katılaşana kadar çırpınız
  2. Bisküvileri elle kırdıktan sonra şantiye ekleyiniz
  3. İçerisine küp şeklinde doğranmış meyveleri ekleyiniz
  4. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra bütün ekleyiniz
  5. İçerine hindistan cevizinide ekledikten sonra karıştırınız
  6. İnce uzun dikdörtgen kabı ıslattıktan sonra streç film yayınız
  7. İçerisine karışımı doldurduktan sonra streç filmle kapatınız
  8. Derin dondurucuda 1 gece bekletiniz
PÜF
Servisten 1 saat önce buzluktan alıp alt rafa yerleştiriniz

NOT
Dilimledikten sonra çikolata sosla servis yapınız.AFİYET OLSUN
İçerisine koyduğum vişne ,vişne likörü için kullandığım ve derin dondurucuda sakladıklarımdır