MALZEMELER
- 1/2 kg brokoli
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı balsamik
- 1 /2 limon suyu
YAPILIŞI
- Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatınız.
- İçerisinde yıkanıp süzülen brokoliyi biraz tuzla beraber 5 dakika haşlayınız
- Haşlanan brokoliyi hemen süzgece alınız
- Sarımsakları eziniz.Hardal,balzamik,limon suyu ve zeytinyağında karıştırınız
- Brokoliyi ,salata servis kabına alınız.Üzerine salata sosunu gezdiriniz
- Balık yemeklerinin yanında servis yapınız.Makarnaların yanına da çok yakışıyor.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Brokoli fazla haşlanırsa kararır.Hat da haşlama suyundan alır almaz buzlu suda 2 dakika bekletilirseniz rengi nin yeşili bozulmaz Besin değerini korumak isterseniz de,buharda 5 dakika pişirme yapabilirsiniz.Brokoliyi haşlandıktan hemen sonra tüketiniz.
NOT
Bol kalsiyum ve C vitamini içeren bu sebzeyi kış aylarında haftada 3 kez tüketiniz.Sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemini koruduğunu unutmayalım.Sağlıklı yıllar dilerim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder