29 Kasım 2014 Cumartesi

BALSAMİK SİRKE VE HARDALLI BROKOLİ



 MALZEMELER

  • 1/2 kg brokoli
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı  hardal
  • 1 yemek kaşığı balsamik
  • 1 /2 limon suyu
YAPILIŞI
  1. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatınız.
  2. İçerisinde yıkanıp süzülen brokoliyi biraz tuzla beraber 5 dakika haşlayınız
  3. Haşlanan brokoliyi hemen süzgece alınız
  4. Sarımsakları eziniz.Hardal,balzamik,limon suyu ve zeytinyağında karıştırınız
  5. Brokoliyi ,salata servis kabına alınız.Üzerine salata sosunu gezdiriniz
  6. Balık yemeklerinin yanında servis yapınız.Makarnaların yanına da çok yakışıyor.
  7. AFİYET OLSUN
PÜF
Brokoli fazla haşlanırsa kararır.Hat da haşlama suyundan alır almaz buzlu suda 2 dakika bekletilirseniz rengi nin yeşili bozulmaz Besin değerini korumak isterseniz de,buharda 5 dakika pişirme yapabilirsiniz.Brokoliyi haşlandıktan hemen sonra tüketiniz.
NOT
Bol kalsiyum ve C vitamini içeren bu sebzeyi kış aylarında haftada 3 kez tüketiniz.Sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemini koruduğunu unutmayalım.Sağlıklı yıllar dilerim