29 Kasım 2014 Cumartesi

ÇİNGENE PALAMUDU VE TEKİR BALIĞI TAVASI





MALZEMELER

  • 1/2 kg tekir
  • 2 adet çingene palamudu ( boyuna ikiye kesilmiş )
  • 2 yemek kaşığı mısır unu ve 1 yemek kaşığı buğday unu karışımı
  • 1 /2 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
YAPILIŞI
  1. Temizlenmiş balıkların içlerini akar suda yıkadıktan sonra süzgece alınız
  2. Süzülen balıkları 1 tatlı kaşığı tuz dökerek tuzlayınız
  3. Geniş bir tabakta un karışımını ve 1 çay kaşığının yarısı kadar tuzu iyice karıştırınız.
  4. Yanmaz geniş bir tavada  yağı kızdırınız.
  5. Balıkları arkalı önlü una buladıktan sonra fazla ununu silkeleyip kızgın yağa sıralayınız.
  6. Arkalı önlü pembeleşince alınız.
  7. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Mısır unu ,balığı gevrek ve lezzetli yapıyor.Kızgın ve orta harlı ateşde kızartınız

NOT
Bu aralar balığın bol mevsimindeyiz.Bol bol balık tüketiniz.
Ben karadenizli olduğum için haftada 2 kez evde yapıyorum.
Evde balık kokusunun gitmesi için suyu sıkılan yarım limon kabuğunun içerisine 1 çay kaşığı tarçın koyup kısık ocak da limon kömür olana kadar tutunuz.