29 Kasım 2014 Cumartesi

DÜDÜKLÜ TENCEREDE ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE NASIL PİŞİRİLİR





MALZEMELER

  • 500 gr taze fasulye
  • 3 adet domates rendesi ( ben 1 çay bardağı dolusu yazdan hazırladığım domates püresini kullandım )
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet orta boy soğan
YAPILIŞI
  1. Fasulyelerin başlarını aldıktan sonra bol suda yıkayıp süzgece alınız
  2. Süzülen fasulyeleri 2 parmak inceliğinde ( bir fasulyeyi eşit 3 parçaya bölünüz ) elle kırınız
  3. Soğanı yarım ay ( jülyen ) şeklinde ince doğrayınız
  4. Düdüklü tencereye fasulyeleri alınız.
  5. Üzerine doğranmış soğanı,domates püresini,tuz,şeker ve zeytinyağını da koyduktan sonra  karıştırınız
  6. Üzerine 1 kahve fincanı ılık su ekleyiniz
  7. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra önce harlı ateşde ayarladığınız gösterge veya buhar sesi geldikten sonra kısık ateşde 10 dakika pişiriniz.
  8. Buharını soğuk su altında çıkarttıktan sonra hemen servis kabına alıp soğutunuz.
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Zamandan kazandırdığı gibi,az su ile ağzı açılmadan pişen sebzenin besin değeri bozulmaz

NOT
Her düdüklü tencerenin çalışma prensibi farklıdır.Ama 10 dakika taze fasulye için yeterli.Hemen buharını çıkartırsanız lezzetli bir yemek yersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder