16 Kasım 2014 Pazar

KIYMALI SEMİZ OTU

                           Omega 3 bulunduran semiz otunu sofralarınızdan eksik etmeyiniz.




MALZEMELER
  • 1 bağ semiz otu
  • 100 gr kıyma 
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber
YAPILIŞI
  1. Semiz otunun kumu gidene kadar bir kaç kez yıkadıktan sonra süzgece alınız.
  2. Soğanı yemeklik doğrayınız.Bir tencerede yağı ve soğanı pembeleşene kadar kavurunuz.
  3. İçerisine kıymayı da ekleyip kıymanın topaklanması gidene kadar kaşıkla bastırarak pişiriniz.
  4. İçerisine salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra halka doğranmış havuçlar ve ince doğranmış semiz otunu da ekleyiniz.
  5. Tuz ve karabiberle beraber 1 çay bardağı suyu ekleyip önce harlı ,buhar çıktıktan sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
  6. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Semiz otu pişerken tencerenin ağzını sık sık açarsanız içerisindeki vitaminleri yok edersiniz.
NOT
Serviste sarımsaklı yoğurla beraber sununuz






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder