MALZEMELER
- 1 bağ semiz otu
- 100 gr kıyma
- 1 adet orta boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber
YAPILIŞI
- Semiz otunun kumu gidene kadar bir kaç kez yıkadıktan sonra süzgece alınız.
- Soğanı yemeklik doğrayınız.Bir tencerede yağı ve soğanı pembeleşene kadar kavurunuz.
- İçerisine kıymayı da ekleyip kıymanın topaklanması gidene kadar kaşıkla bastırarak pişiriniz.
- İçerisine salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra halka doğranmış havuçlar ve ince doğranmış semiz otunu da ekleyiniz.
- Tuz ve karabiberle beraber 1 çay bardağı suyu ekleyip önce harlı ,buhar çıktıktan sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
- Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Semiz otu pişerken tencerenin ağzını sık sık açarsanız içerisindeki vitaminleri yok edersiniz.
NOT
Serviste sarımsaklı yoğurla beraber sununuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder