15 Kasım 2014 Cumartesi

TAVUKLU TERBİYELİ KEREVİZ

Mevsimindeki sebze ve meyveleri tüketmeyi çok seviyorum.Kereviz tansiyon problemi olmayanlar için haftada 3 kez tüketilmeli.İçerisinde bol potasyum ve lif bulunduran kereviz,aynı zamanda karaciğeri temizliyor.
Size önerdiğim tarif çok pratik.Hazırlaması 10 dakika pişirme sürasi 20 dakika )







MALZEMELER
 ( 4 kişilik )

  • 2 orta boy kereviz
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4 adet tavuk baget
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Tencerenin içerisine yağı alıp tavuk bagetlerini hafif kızartınız.
  2. İçerisine küp doğranmış soğan ve halka doğranmış havuçları da ekleyip beraber kızartınız.
  3. Kuş başı doğranmış patates ve kereviz ile ince kıyılmış kereviz yapraklarını sonra içerisine yarım limonu sıkıp ,tuzunu ekleyip ,1 su bardağı su ile yaklaşık 10 dakika pişiriniz.( önce harlı sonra kısık ateşde 10 dakika )
  4.  Yumurta sarısını yarım limon suyunda çatalla çırpınız.Pişen kerevize 10 dakika sonra ekleyip tekrar kısık ateşde 10 dakika daha pişiriniz. ( pişirme süresi toplam 20 dakika )
  5. Yemeği sıcak servis yapınız
  6. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Kerevizi yemeğe katarken doğrayınız ( aksi halde hemen kararır )
NOT
Haşlama et lezzetinde bir yemek, oldukca sağlıklı denemenizi öneririm.Ben 2 adet baget kullandım.Zira eşim yemeğin içerisinde pişen eti yemez.