Uzaklardan yaptığı ve fotoğrafladığı açma tarifini gönderdi.Ben can dostumun tarifini sizlerle paylaşıyorum.
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta sarısı ( üzerine sürülecek )
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 50 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 paket kabartma tuzu
- 5-6 su bardağı un
- Üzerine serpmek için susam ve çörek otu
YAPILIŞI
- Geniş bir cam kap içerisine maya,şeker ve sıvı yağ ile sütü karıştırınız.
- Karışımın içerisine 5 bardak un,tuz ve kabartma tuzunu ekledikten sonra ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyiniz.(kulak memesi yumuşaklığında )
- Üzerini kapattıktan sonra en az 30 dakika mayalanması için oda sıcaklığında bekletiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.Her bir bezeyi yuvarlak açınız.İçerisine tereyağı sürüp bir kenarından yuvarlayınız.Bütün bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra şekildeki gibi elinizle burgu şekli veriniz
- Her bir burguya daire şekli verilip içerisinden diğer ucunu çıkartınız.
- Fırın kağıdı serili bir tepsiye mesafeli sıralayınız. ( arkadaşımın tepsisi yapışmaz olduğundan kullanmamış)
- Üzerine yumurta sarısı sürünüz.
- Her bir açmanın üzerine susam ve çörek tohumunu serpiştiriniz.
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında pişiriniz
- Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Un ölçüsünü tam veremiyorum.Her unun kalitesi farklı siz yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurunuz.
NOT:
Bu ölçüyle sanırım 2 tepsi açma çıkıyor.Siz yarım ölçü hazırlayabilirsiniz.Veya pişirdiklerinizin fazlasını derin dondurucuda bekletebilirsiniz.Sonra ısıttığınızda yeni pişmiş gibi olur
Sevgili arkadaşım ellerine sağlık ..
Harika görünüyor :) olsa da yesek
YanıtlaSilUn yavas yavas ekleyerek kulak memesi yumusakliginda yapiliyor. Gercekten harika oluyor denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
YanıtlaSilNurten