7 Kasım 2014 Cuma

SUSAMLI PATATESLİ OMLET

Hafta sonu kahvaltısında hemen hemen her evde omlet yapılır.Ben bu hafta sonu size yapımı kolay ve lezzetli olan bir tarifimi paylaşmak istedim





MALZEMELER

  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayınız
  2. Yanmaz tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra içerisine patatesleri alıp ağzını kapakla kapatınız.
  3. Arkalı önlü 5-6 dakikada kızaran patateslerin içerisine yumurtaları tuzla beraber 2 dakika çırpınız kızaran patateslerin üzerine gezdirerek dökünüz.Susamıda üzerine ekeledikten sonra kapağı tekrar kapatınız.
  4. Beş dakika sonra kapak yardımıyla omleti ters cevirip diğer tarafınıda kızarttıktan sonra tabağa alınız.
  5. Pazar kahvaltılarında sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Patatesler kızarırken ağzına kapak kapatılırsa az yağda çabuk pişer.
NOT
Bu karışımın içerisine sarımsak ve soğanda eklerseniz.Farklı lezzet elde edersiniz.Ben genellikle sarımsak doğrarım.

1 yorum:

  1. Ankara'da öğrenciyken öğrenmiştim bunu ve bu omlete biz "öğrenci yemeği" adını vermiştik :) ama bizim pişirdiğimize susam hiç koymamıştık. En kısa zamanda susamlı tarifi deneyeceğim canım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil