- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 dal ince kıyılmış dereotu
- 3-4 su bardağı elenmiş buğday unu
- 1 yumurta ( sarısı üzerine ,akı hamur için )
- 100 gr dil peyniri veya kaşar rendesi
YAPILIŞI
- Derin bir cam kap içerisine,yoğurt,sıvı yağ,yumurta akı,kabartma tozu,tuz ve dereotunu ekleyip karıştırınız.
- İçerisine 3 su bardağı unu ekleyip yoğurunuz.Elinize hamur yapışıyorsa diğer unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur elde ediniz.
- Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.
- Bir kase içerisine kesilmiş dil peynirini veya kaşar rendesini alınız
- Bezeleri elinizi yağlayıp elinizle yuvarlak şekilde inceltip ortasına bir tatlı kaşığı peynir ekleyiniz.
- Yarım ay şeklinde kapatıp,fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı sıralayınız.
- Üzerine yumurta sarısını sürünüz.
- Önceden 170 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika ( üzeri pembeleşene kadar ) pişiriniz.
PÜF
Önceden ısıtılan fırında pişiriniz.Hamuru dinlendiriniz.
NOT
Aynı hamura tuz eklemeyip 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyip içerisine marmelat koyduğunuzda tatlı poğaçalar ( ponçik ) hazırlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder