16 Aralık 2014 Salı

DEREOTLU POĞAÇA







MALZEMELER

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 dal ince kıyılmış dereotu
  • 3-4 su bardağı elenmiş buğday unu
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine ,akı hamur için )
  • 100 gr dil peyniri veya kaşar rendesi
YAPILIŞI
  1. Derin bir cam kap içerisine,yoğurt,sıvı yağ,yumurta akı,kabartma tozu,tuz ve dereotunu ekleyip karıştırınız.
  2. İçerisine 3 su bardağı unu ekleyip yoğurunuz.Elinize hamur yapışıyorsa diğer unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur elde ediniz.
  3. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.
  4. Bir kase içerisine kesilmiş dil peynirini veya kaşar rendesini alınız
  5. Bezeleri elinizi yağlayıp elinizle yuvarlak şekilde inceltip ortasına bir tatlı kaşığı peynir ekleyiniz.
  6. Yarım ay şeklinde kapatıp,fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı sıralayınız.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürünüz.
  8. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika ( üzeri pembeleşene kadar ) pişiriniz.
PÜF
Önceden ısıtılan fırında pişiriniz.Hamuru dinlendiriniz.
NOT
Aynı hamura tuz eklemeyip 1 tatlı kaşığı pudra şekeri  ekleyip içerisine marmelat koyduğunuzda tatlı poğaçalar ( ponçik ) hazırlanır.