- 10 adet Amasya elması
- 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
- 1 kase kuru üzüm ( üzerini geçene kadar sıcak su içerisinde 10 dakika bekletiniz )
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Elmaların ortalarını ( çekirdek yatağı ) elma oyacağı ile çıkarınız
- Elmaların ortasını yanlamasına bıçakla çiziniz.
- Her elmayı, fırça ile yağladıktan sonra toz şekere bulayıp, ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştiriniz
- Ceviz ve suyu süzülen kuru üzüm ile kalan toz şeker ve tarçını karıştırınız.Elmaların ortasına bu karışımı doldurunuz.
- 1 çay bardağı suyu fırın kabının içerisine döktükten sonra 3 yemek kaşık dolusu kuru üzümleri de içerisine alalım.
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında 30-35 dakika ( üzeri karamel oluncaya kadar ) pişiriniz.
- Soğuduktan sonra kaymak ile servis yapınız.
PÜF
Elmaların kabukları soyulmadan yapılıyor.Ancak elmaların tam ortasını ( ekvator )daire şeklinde çiziyoruz.
NOT
Sevgili Müge ve Cem'in beraber yaptıkları bu tatlı çok lezzetliydi.Ellerine sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder