19 Aralık 2014 Cuma

ÜZÜMLÜ ELMA KARAMELİ




MALZEMELER

  • 10 adet Amasya elması
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 kase kuru üzüm ( üzerini geçene kadar  sıcak su içerisinde 10 dakika bekletiniz )
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
  1. Elmaların ortalarını ( çekirdek yatağı ) elma oyacağı ile çıkarınız
  2. Elmaların ortasını  yanlamasına bıçakla çiziniz. 
  3. Her elmayı, fırça ile yağladıktan sonra toz şekere bulayıp, ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştiriniz
  4. Ceviz ve suyu süzülen kuru üzüm ile kalan toz şeker ve tarçını karıştırınız.Elmaların ortasına bu karışımı doldurunuz.
  5. 1 çay bardağı suyu fırın kabının içerisine  döktükten sonra 3 yemek kaşık  dolusu kuru üzümleri de içerisine alalım.
  6.  Önceden 200 derece ısıtılan fırında 30-35 dakika ( üzeri karamel oluncaya kadar ) pişiriniz.
  7. Soğuduktan sonra kaymak ile servis yapınız.
PÜF
Elmaların kabukları soyulmadan yapılıyor.Ancak elmaların tam ortasını ( ekvator )daire şeklinde çiziyoruz.
NOT
Sevgili Müge ve Cem'in beraber yaptıkları bu tatlı çok lezzetliydi.Ellerine sağlık.