29 Aralık 2014 Pazartesi

HAMSİ OMLETİ

 Çok kısa sürede hazırlanan bu tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.Karadenizli olarak hamsinin her yemeği yapılır.Ancak bu tarif çok lezzetli bir ara sıcak oluyor.Mutlaka deneyiniz.




MALZEMELER

  • 30 adet kılçıkları alınmış hamsi
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 adet yumurta
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Orta boy tavayı ısıtınız.Sonra iyice zeytinyağı ile yağlayınız.Tavayı ocaktan alınız
  2. Yumurtayı kase içerisine kırdıktan sonra az tuzla çırpınız
  3. Geniş bir kaba mısır ununu alıp biraz tuzla karıştırınız
  4. Hamsilerin sırt kısımlarını mısır ununa bulayıp yarısını tavaya sırtları gelecek şekilde yuvarlak sıralayınız
  5. Üzerine kıyılmış yeşil soğanları serpiştirdikten sonra sırtları size bakacak şekilde ikinci sırayıda yuvarlak sıralayınız.
  6. Üzerine çırpılmış yumurtayı yavaşca her tarafına dökünüz.
  7. Kısık ateşde ağzına kapak kapatıp kızartınız.Diğer yüzünüde kapakla ters çevirip kızartınız.
  8. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Bu omleti yanmaz seramik tava veya teflon tavada yapınız
NOT
Hamsi kuşunun pratik olanıdır.Bu sefer Ankara 'da balık yemeğinin yanında hemen yaptım .İlk defa yiyenlerde beğendi.