11 Aralık 2014 Perşembe

ISPANAKLI VE PEYNİRLİ GÖZLEME

                 Sık sık kahvaltılarda yaptığım gözlemeyi sizlerle paylaşmak istedim.Pratik bir gözleme, yalnız ıspanak yıkamak biz bayanlar için zor galiba,   ben onunda kolayını buldum.Temiz mutfak lavabosunu tıkayınız.Bozuk yapraklarını ve kökünü aldığınız ıspanakları lavabo içine alınız.Musluğu açıp yarısına kadar su ile doldurunuz.Sonra süzünüz. Bir kaç kez bu işlemi yapınız.Suyun rengi duru ( çamurlu ve bulanık olmayacak ) hal alınca tekrar su doldurup 1 kahve fincanı sirkeyi içerisine ekleyip 15 dakika bekletiniz. Süzdükten sonra kullanınız.Bu işlemi 1/2 kg ıspanak için verdim. Fazlasını buzdolabı poşet torbasına koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.                                                            

Tavayı ısıttıktan sonra içerisine yarım yemek kaşığı yağı alınız.Gözlemeleri arkalı önlü kızartınız.Arzu ederseniz üzerine tereyağı sürünüz.Ispanak ve peynirin muhteşem birlikteliği ve damağınızda bıraktığı tadı harikulade,
AFİYET OLSUN


Ispanakları ince kıyınız.Peynir rendesi ile karıştırıp iç harcı hazırlayınız


Yufkayı tezgaha açınız.Sonra aşağı ve yukarı kısımlarını ortada karşılaştırınız.Orta kısmına iç harcı yayınız
                                                         İki kenarını üst üste kapatınız

Son görünüm fotoğraftaki gibi olacak.Tavada rahat kızartmanız için ortadan kesip iki parça halinde ayrı kızartınız

MALZEMELER

  • 2 yufka
  • 1 kase kıyılmış ıspanak
  • 3 yemek kaşığı izmir tulumu rendesi ( beyaz peynir veya kaşar da kullanabilirsiniz )
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • tuz ( peynir tuzlu ise eklemeyiniz )