- Haşlanmış 2 adet mısır veya 2 kutu haşlanmış mısır konservesi
- 2 adet yumurta
- 3 dal taze soğan
- 3 dal maydanoz
- 2 dal fesleğen
- 2 yemek kaşığı un
- tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( kızartmak için )
YAPILIŞI
- Mısırlar şekildeki gibi biçakla sıyırılır.Veya konserve mısır kullanılır
- İçerisine yumurta ince doğranmış yeşillikler ve un ile iyice karıştırılır
- Geniş tavada ısıtılan sıvı yağa kaşıkla akıtılır.Arkalı önlü kızartılır
- Servis tabağında ketçapla beraber sunum yapılır
- AFİYET OLSUN
PÜF
Yağ iyice kızdırıldıktan sonra mücverinizi kızartınız
NOT
Ben bu tarifi yazın evde haşladığım mısırla yaptım.Sizin de buzlukta dondurulmuş mısır varsa kullanabilirsiniz.Veya konserve mısır kullanınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder