9 Aralık 2014 Salı

FIRINDA SEBZE KIZARTMASI YANINDA KURU KÖFTE






 Çalışma yaşantım boyunca,hazırladığım yemeklerim hep pratik oldu.Şimdi emekli olmama rağmen alışkanlığım devam etmektedir.Deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum ki,sizlerde sevdiklerinize fazla zaman ayırabilesiniz.
Herkesin çok sevdiği kızartma ve patates aslında çok kolaydır.Ama hazırlaması ve pişirilmesi çok zahmetlidir.30 dakika içerisinde sofrada yerini alan bu tarife sizde alışırsanız,sık sık sevdiklerinize yaparsınız.
Şimdi hazırlayalım;

MALZEMELER

  • 400 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz, karabiber, toz kırmızı biber ( 1 er çay kaşığı silme )
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 10 adet çarliston biber
  • 2 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Yazın hazırlanan.domates ,kırmızı biber sosu
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
  • Sebzeleri yıkadıktan sonra süzgece alınız.
  • Fırını 220 dereceye alt üst konumda ayarlayınız
  • Patlıcanları alacalı soyduktan sonra dörde bölüp iki parmak genişliğinde kesip fırın kağıdı serili tepsiye alınız
  • Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayınız.Onuda tepsiye alınız
  • Kabakların kabuklarını kazıdıktan sonra ince daire şeklinde doğrayınız.Tepsiye alınız
  • Biberlerin çekirdeklini çıkardıktan sonra üç parmak genişliğinde doğradıktan sonra tepsiye alınız.
  • Sebzelerin üzerine sıvı yağı,1 tatlı kaşığı tuzu ve ince doğranan sarımsakları ekleyip elinizle karıştırınız
  • Sebzeleri bir biri üzerine gelmeyecek şekilde düzeltiniz.Önceden ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz.
  • Sebzeler fırında iken siz köfteyi yapmaya başlamak için,Kıymayı derin bir kaba alınız.İçerisine soğanı rendeleyiniz.
  • Galeta unu,tuz ve baharatlarıda  ekleyip 5 dakika yoğurunuz
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun yuvarlak köfte şekli veriniz.
  • Fırındaki tepsideki sebzelerin kızaranlarını servis tabağına alınız.Boşluklara köfteyi yerleştiriniz.
  • 10 dakika sonra köftenizde hazırdır
  • Yanında domates sosu ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapınız.
  • AFİYET OLSUN