MALZEMELER
- 8 orta boy kültür mantarı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- tuz, karabiber
YAPILIŞI
- Mantarların zarını bıçakla kazıyınız
- Akar suda yıkayınız.( aslında mantar yıkanmaz ,temiz kuru bir peçete ile üzeri silinir.)
- Bıçakla mantarları incecik kıyınız
- Tencerede tereyağını eritiniz.İçerisine mantarları ekleyip 5 dakika sote ediniz.
- Üzerine unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurunuz.Sonra karıştırarak ,yavaş yavaş soğuk suyu ekleyiniz
- Unun topaklanmaması için kaynayana kadar karıştırmaya devam ediniz.
- Kaynadıktan sonra soğuk sütü,tuzu ve karabiberi ekleyiniz.
- Çorba bir taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatınız.
- Soğuk kış aylarında sevdiklerinizle beraber,AFİYET OLSUN
PÜF
Mantarların kararmaması için ,mantarları sote yaparken içerisine 2 damla limon suyu damlatınız.
NOT
Ben krema yerine süt ekliyorum.Tadı ağır olmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder