9 Aralık 2014 Salı

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI





MALZEMELER

  • 8 orta boy kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • tuz, karabiber
YAPILIŞI
  1. Mantarların zarını bıçakla kazıyınız
  2. Akar suda yıkayınız.( aslında mantar yıkanmaz ,temiz kuru bir peçete ile üzeri silinir.)
  3. Bıçakla mantarları incecik kıyınız
  4. Tencerede tereyağını eritiniz.İçerisine mantarları ekleyip 5 dakika sote ediniz.
  5. Üzerine unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurunuz.Sonra karıştırarak ,yavaş yavaş soğuk suyu ekleyiniz
  6. Unun topaklanmaması  için kaynayana kadar karıştırmaya devam ediniz.
  7. Kaynadıktan sonra soğuk sütü,tuzu ve karabiberi ekleyiniz.
  8. Çorba bir taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatınız.
  9. Soğuk kış aylarında sevdiklerinizle beraber,AFİYET OLSUN
PÜF
Mantarların kararmaması için ,mantarları sote yaparken içerisine 2 damla limon suyu damlatınız.
NOT
Ben krema yerine süt ekliyorum.Tadı ağır olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder