4 Aralık 2014 Perşembe

SÜZME YOĞURTLU BEYAZ LAHANA SALATASI

MALZEMELER

  • 3 adet lahana yaprağı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • tuz
YAPILIŞI
  • Lahana yaprakları incecik doğranır
  • Doğranan lahana 1 çay kaşığı tuzla beraber ovulur ( yumuşaması için)
  • Sarımsakların kabukları soyulduktan sonra biraz tuzla dövülür
  • Sarımsaklar yoğurtla beraber karıştırıldıktan sonra lahanalara karıştırılır
  • Servis tabağına alınan karışımın üzeri düzeltilit
  • Şekildeki gibi zerdeçal ve pul biberle üzeri süslenir
  • Et yemeklerinin yanında servis yapınız.
  • AFİYET OLSUN
PÜF
Lahanalar elle ovularak yumuşatılmalıdır
NOT
Kışın haftada bir kaç kez lahana tüketiniz.
Yağ yakımında etkili olan beyaz lahanayı sofranızda bulundurunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder