- 3 adet lahana yaprağı
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı zerdeçal
- tuz
YAPILIŞI
- Lahana yaprakları incecik doğranır
- Doğranan lahana 1 çay kaşığı tuzla beraber ovulur ( yumuşaması için)
- Sarımsakların kabukları soyulduktan sonra biraz tuzla dövülür
- Sarımsaklar yoğurtla beraber karıştırıldıktan sonra lahanalara karıştırılır
- Servis tabağına alınan karışımın üzeri düzeltilit
- Şekildeki gibi zerdeçal ve pul biberle üzeri süslenir
- Et yemeklerinin yanında servis yapınız.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Lahanalar elle ovularak yumuşatılmalıdır
NOT
Kışın haftada bir kaç kez lahana tüketiniz.
Yağ yakımında etkili olan beyaz lahanayı sofranızda bulundurunuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder