- 400 gr ıspanak
- 100 gr kıyma ( mandalina büyüklüğünde )
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz , karabiber
- Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
YAPILIŞI
- Yıkanıp kurutulmuş ıspanaklar incecik doğranır
- Soğan yemeklik doğranır.2 yemek kaşığı yağda pembeleşene kadar kavrulur
- İçerisine ıspanaklar alınır.Bir kaç kez çevrildikten sonra tuz ve karabiber eklenir.Ispanaklar sönünce ocak kapatılır.
- Süt ve sıvı yağ ile sos hazırlanır.
- Bir adet yufka tezgaha açılır.Üzerine fırça ile sos sürülür.
- Üst kenarından içeriye 4 parmak çevrilir ( 2 kat olur )
- Hazırlanan içten kıvrılan kenarına 3 yemek kaşığı dolusu yayılır.
- İleriye doğru yufka gevşek sarılır.
- Pişirme kağıdı serili yuvarlak tepsiye daire şeklinde çevrilir.
- Diğer yufkalarda aynı işlemle sarılır.
- Üzerine yoğurt sürülür.
- 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Yanında ayran ve ya demli bir çayla servis yapılır
- AFİYET OLSUN
PÜF
Ispanakların rengi yeşil kalacak şekilde az pişiriniz
.Ispanak fazla tuz kaldırmaz.Tuz ölçüsü yarım çay kaşığı olmalı
NOT
Ispanaklı ve peynirli iç harçlada yapabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder