4 Aralık 2014 Perşembe

KIYMALI ,ISPANAKLI KOL BÖREĞİ












MALZEMELER

  • 400 gr ıspanak
  • 100 gr kıyma ( mandalina büyüklüğünde )
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz , karabiber
  • Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
YAPILIŞI
  1. Yıkanıp kurutulmuş ıspanaklar incecik doğranır
  2. Soğan yemeklik doğranır.2 yemek kaşığı yağda pembeleşene kadar kavrulur
  3. İçerisine ıspanaklar alınır.Bir kaç kez çevrildikten sonra tuz ve karabiber eklenir.Ispanaklar sönünce ocak kapatılır.
  4. Süt ve sıvı yağ ile sos hazırlanır.
  5. Bir adet yufka tezgaha açılır.Üzerine fırça ile sos sürülür.
  6. Üst kenarından içeriye 4 parmak çevrilir ( 2 kat olur )
  7. Hazırlanan içten kıvrılan kenarına 3 yemek kaşığı dolusu yayılır.
  8. İleriye doğru yufka gevşek sarılır.
  9. Pişirme kağıdı serili yuvarlak tepsiye daire şeklinde çevrilir.
  10. Diğer yufkalarda aynı işlemle sarılır.
  11. Üzerine yoğurt sürülür.
  12. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  13. Yanında ayran ve ya demli bir çayla servis yapılır
  14. AFİYET OLSUN
PÜF
Ispanakların rengi yeşil kalacak şekilde az pişiriniz
.Ispanak fazla tuz kaldırmaz.Tuz ölçüsü yarım çay kaşığı olmalı
NOT
Ispanaklı ve peynirli iç harçlada yapabilirsiniz..