5 Ocak 2015 Pazartesi

BOŞNAK BÖREĞİ

Sevgili arkadaşım Alpnur 'dan öğrendiğim lezzetli böreği sizlerle paylaşmak istedim.Çok pratik olan bu böreğin içinin hazırlığı da çok pratik.Geçen hafta Ankara 'da sevgili eltim,Nurgül 'de Boşnak böreğini yuvarlak tepside kol böreği şeklinde hazırladı .







 MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( yufkanın aralarına sürmek için)
İç Malzemesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet çiğ patates 
  • 100 gr kıyma 
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • Üzeri için 1 çorba kaşığı dolusu susam
YAPILIŞI
  1. Yufkalar ortadan ikiye bölünür
  2. Soğan ve patates rendelenir.Kıyma ile karıştırılır.İçerisine tuz ve baharatlar eklenir.
  3. Yufka yağlanır.Geniş tarafı içeriye 3 parmak katlanır.İçerisine iç malzeme yerleştirilir.
  4. Rulo sarıldıktan sonra kendi çevresinde dolandırılarak gül şekli verilir.
  5. Pişirme kağıdı sarılı tepsiye yerleştirilir.
  6. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerilerine kalan yağ sürüldükten sonra susam dökülür.
  7. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika üzerileri kızarana kadar pişirilir.
  8. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Patatesleri rendeledikten sonra süzgeçde, elinizle sıkarak suyunu alınız.İçinin fazla sulu olmaması için
NOT
Çıtır çıtır bir börek oluyor.Mutlaka denemelisiniz.