4 Ocak 2015 Pazar

KÖFTELİ PATATES ÇORBASI

Perran ablamın yaptığı bu çorba kayın validemin tarifidir.Yapımı pratik olan bu çorba soğuk kış aylarında içimizi ısıtıyor.Lezzetli bu tarifi sizde deneyiniz.




MALZEMELER

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 100 gr kıyma içine karabiber ve tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı et suyu veya kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Patateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır
  2. Soğanların dış kabuğunu çıkarıp dörde bölünüz.
  3. Patates ve soğanları tencerede 3 su bardağı su ve tuzla beraber 20 dakika pişiriniz.
  4. Siz bu arada kıymayı tuz ve karabiberle yoğurunuz.Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp unlu tabak içerisine alınız.
  5. Patatesler yumuşadıktan sonra el blenderi ile çekiniz. 
  6. İçerisine et suyunu yavaşca karıştırarak alıp, köftelerle beraber pişiriniz.
  7. Köfteler piştikten sonra içerisine tereyağını ekleyip ocağı kapatınız.
  8. Çorbanın kıvamını et suyunu eklerken ayarlayınız
  9. Üzerine pul biber ekleyip servis yapınız
  10. AFİYET OLSUN
PÜF
Patatesler yumuşayınca el blenderi ile karıştırırken içerisine sıcak et suyunu, kıvamını alana kadar ekleyiniz.
NOT
Ankara 'ya gittiğimiz gün sıcacık içimizi ısıtan bu lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak istedim.