9 Ocak 2015 Cuma

FIRINDA MISIR UNLU HAMSİ KIZARTMASI



Kış aylarında bolca tükettiğimiz hamsinin tavada kızartması çok lezzetli oluyor.Daha hafif olması için fırında denediğim bu lezzete inanamadım.Çok lezzetli olmuştu.O günden sonra 3 yıldır fırında kızartıyorum.




MALZEMELER

  • 1/2 kg hamsi
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Hamsilerin başını ve karnının içini aldıktan sonra bol suda yıkayınız.
  2. Süzgeçde süzülen hamsileri tuzlayınız.
  3. Fırın kağıdı serili borcama ,mısır ununa buladığınız hamsileri sıralayınız.
  4. Üzerine sicim gibi akıtarak yağı dökünüz
  5. Önceden 220 derece ısıtılan fırında 15 dakika veya kuyrukları kızarınca alınız.
  6. Yanında bol salata ile servis yapınız.
  7. Bol sağlıkla AFİYET OLSUN
PÜF
Mısır ununu biraz tuzla karıştırınız.Hamsiler daha lezzetli olur.
NOT
Ben bu şekilde kızarttığım hamsiyi herkese öneriyorum.