Kış aylarında bolca tükettiğimiz hamsinin tavada kızartması çok lezzetli oluyor.Daha hafif olması için fırında denediğim bu lezzete inanamadım.Çok lezzetli olmuştu.O günden sonra 3 yıldır fırında kızartıyorum.
- 1/2 kg hamsi
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
YAPILIŞI
- Hamsilerin başını ve karnının içini aldıktan sonra bol suda yıkayınız.
- Süzgeçde süzülen hamsileri tuzlayınız.
- Fırın kağıdı serili borcama ,mısır ununa buladığınız hamsileri sıralayınız.
- Üzerine sicim gibi akıtarak yağı dökünüz
- Önceden 220 derece ısıtılan fırında 15 dakika veya kuyrukları kızarınca alınız.
- Yanında bol salata ile servis yapınız.
- Bol sağlıkla AFİYET OLSUN
PÜF
Mısır ununu biraz tuzla karıştırınız.Hamsiler daha lezzetli olur.
NOT
Ben bu şekilde kızarttığım hamsiyi herkese öneriyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder