14 Ocak 2015 Çarşamba

YOĞURTLU KEREVİZ SALATALARI

 Yılbaşı sofrası için hazırladığım kereviz salatasını nar taneleri ile süsledim.Nar kerevize çok yakışıyor.Mutlaka deneyiniz.
Genellikle cevizle hazırlıyorum.Kereviz yapraklarıylada süslüyorum

MALZEMELER

  • 1 adet orta boy yapraklı kereviz.
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 10 adet ceviz içi
  • 1/2 adet nar taneleri
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Kerevizin kabuklarını soyunuz
  2. Yaprakları ile beraber bol suda yıkayınız
  3. Sarımsakları tuzla ezdikten sonra yoğurtla karıştırınız.
  4. Kerevizleri rendeledikten hemen sonra sarımsaklı yoğurt ekleyiniz.( Kararmaması için )
  5. Servis tabağına alınan kerevizleri ince kıyılmış kereviz yaprakları ve narla süsleyiniz.
  6. Cevizli olanınında üzerine cevizleri ortadan ikiye kesip yerleştiriniz.Kenarlarınada ince kıyılmış yapraklarıyla süsleyiniz.
PÜF
Kereviz hemen karardığı için ,rendeledikten hemen sonra yoğurtla karıştırılmalıdır.

NOT
Yoğurtlu kereviz salatasını balık yanınada çok yakıştırıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder