25 Mart 2015 Çarşamba

TAVADA OT BÖREĞİ

Baharla beraber yabani otlar tezgahlara gelmeye başladı.Pazardan ebegümeci,yabani pazı ve gelincik otu aldım.Birkaç defa yıkadıktan sonra iki çeşit yemek yaptım.Tava böreği ve yumurtalı mıhlamasını yaptım.Bu gün sizlerle ,20 dakikada sofrada olan pratik böreğin tarifini paylaşacağım.




MALZEMELER

  • Karışık otlar.Doğranmış olarak bir su bardağı dolusu
  •  ( ben ebegümeci,pazı ve gelincik otunu kullandım )
  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • karabiber,tuz
  • Aralarına sürmek için 1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
YAPILIŞI
  • Yufkaları ortadan iki eşit parçada kesiniz.
  • Yağlanmış yanmaz tavaya yarım yufkayı seriniz.
  • Üzerine yağ sürünüz.
  • Diğer yufkalarıda tavaya serip aralarını yağladıktan sonra arasına yıkanıp suyu süzülen otları incecik kesiniz.Elinizle bir su bardağı dolusu kadar taze otları yufkanın üzerine seriniz. Üzerinede karabiber ve tuz ekledikten sonra loruda ekleyiniz.Diğer yufkayıda serdikten sonra dışarı sarkan altdaki yufkalarıda üzerine örtünüz.Üzerini sıvı yağla yağladıktan sonra kısık ateşde arkalı önlü kızartınız.
  • Tavadan servis tabağına alıp kesiniz.
  • Sıcak servis yapınız.Yanında ayran veya çay ile birlikte
  • Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
PÜF
Ben granit tavada yaptım.Şahane oldu.Geç ısındığı için çok güzel pişti.Unutmayınız, kısık ateşde pişirilecek
NOT
Bu böreği ıspanak veya pazı ilede yapabilirsiniz.