3 Haziran 2015 Çarşamba

İÇ BAKLALI ENGİNAR










Nisan ayı geldiğinden bu yana her hafta enginar pişirmek istiyorum.Karaciğer dostu olan bu sebzeyi çeşitli  sebzelerle beraber tüketmeyi seviyorum.Genelde bütün olarak pişiriyorum.Bu sefer dörde bölerek pişirdim.Baklanın kabuklarını soymak biraz zamanımı alsa da lezzetli bir zeytinyağlı ortaya çıktı.

MALZEMELER

  • 2 adet temizlenmiş orta boy enginar
  • 1 kase iç bakla
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 limonun suyu
  • 5 dal dereotu
YAPILIŞI
  1. Enginarları dörde bölünüz
  2. Geniş çelik tencerenin dibine enginarları yerleştiriniz
  3. Üzerine kabukları bıçakla alınmış iç baklayı yerleştiriniz.
  4. Üzerine kuru soğanı jülyen doğrayıp yayınız
  5. Tuz,şeker,yağ ve limon suyunu ekledikten sonra 1 çay bardağı su ile önce harlı sonra kısık ateş de 15 dakika pişiriniz.
  6. Tencerenin ağzını açmadan soğutunuz.
  7. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpiniz
  8. Afiyet olsun
PÜF
Enginarın kararmaması için limon suyu ile ovunuz.Bakla biraz rengini karartacaktır.
NOT
Tarifteki su miktarı,yemek pişerken tencerenin ağzını açmazsanız yeterlidir..Süreler için saat sınırına dikkat etmelisiniz.