12 Temmuz 2015 Pazar

ÇİLEKLİ TURTA

 Bu gün sizlere limon aromalı çilekli turta tarifi vereceğim.Turta yapmak zor gelse de lezzeti gerçekten çok güzel.Aslında çilek tezgahlara yeni geldiğinde yaptım.Ancak tariflemek şimdi gerçekleşiyor.



 Turta hamurunu tepsiye yerleştirdikten sonra kenarlarını yükseltiniz.Parmaklarınızla kabarmaması için bastırınız.



MALZEMELER

  • 1 su bardağı dolusu un
  • 100 gr soğuk tereyağı küpleri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı toz fındık veya toz badem
Krema Malzemesi
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un ( tepeleme )
  • 1 limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dolusu toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için taze çilek

YAPILIŞI
  1. Hamur malzemelerini bir kap içerisinde elinizle karıştırdıktan sonra parmak uçlarınızla eziniz.
  2. Tereyağı elinizin sıcaklığı ile yumuşadıkca hamur toplanacaktır.
  3. Hamura streç filim sarıp buzdolabında 30 dakika bekletiniz
  4. Bu arada tencerede  un,şeker ve vanilyayı karıştırınız.Yavaş yavaş soğuk sütü karıştırarak ekleyiniz.Orta ısılı ocakta karıştırarak pişiriniz.Krema göz göz olunca altını kapatınız.
  5. Krema sıcakken içerisine yumurta sarısı ,limon kabuğu ,limon suyu ve tereyağını ekleyip karıştırınız.
  6. Hamuru buzdolabından alıp yuvarlak borcama elinizle kenarlarını yükselterek yayınız
  7. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz.( hafif pembe renk alana kadar )
  8. Soğuyan turtanın üzerine soğuk kremayı döküp üzerini çilekle süsleyiniz.
  9. Çay saatinde sevdiklerinizle paylaşınız
  10. AFİYET OLSUN
PÜF
Hamuru yavaş yavaş parmak hareketleriyle toparlayınız.Sonra fazla yoğurmadan avuç içi ile yoğurunuz.Turta hamuru mutlaka buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilmelidir.Güzel bir turta bisküvi gibi kıyır kıyır olmalıdır.Hamuruna ve kremasına mutlaka bir cimdik tuz ekleyiniz.
NOT
Turtayı ve kremayı önceden hazırladıktan sonra servis zamanı, kremayı turtanın üzerine yayıp süsleyiniz.Lezzetini fark edeceksiniz.